Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çöplerden sızan atık su değerlendiriliyor

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2023 00:34
Kaynak: İHA
Çöplerden sızan atık su değerlendiriliyor

Çevre ve insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen katı atıkları düzenli bir biçimde depolayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yüksek kirliliğe neden olan çöp sızıntı suyunu, Merkez Katı Atık Düzenli Depolama Alanı Çöp Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi’nde arıtarak sulama suyu kalitesinde doğaya kazandırdı. Arıtılmış çöp sızıntı suyunu çiftçilerin hizmetine sunan büyükşehir, dönüşüm çalışmalarında geldiği noktayı gözler önüne serdi.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatları doğrultusunda çevre ve insan sağlığını tehlikeye sokan katı atıklara karşı önleyici tedbirler aldı. Şehrin artan nüfusuyla birlikte katı atık miktarındaki ciddi artış nedeniyle Merkez Katı Atık Düzenli Depolama Alanı’nda kapasite artırımına gidildi.

“Daha Temiz ve Sağlıklı Bir Kent” amacıyla yürütülen çalışmalarda çevre koruma uygulamalarını sistematik olarak gerçekleştiren büyükşehir, Merkez Katı Atık Düzenli Depolama Alanı, Nizip Katı Atık Düzenli Depolama Alanı, İslahiye Fevzipaşa ve Araban Muratlı Katı Atık Transfer istasyonlarında tüm ilçelerden getirilen evsel atıkların düzenli depolanmasını sağladı.

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) kredisiyle Merkez ve Nizip katı atık düzenli depolama alanlarında yeni etap yapımları ve rehabilitasyon faaliyetlerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde çöp sızıntı suyu yönetimi kapsamında arıtma tesisi kapasite artırımı ve kurulum proje çalışmalarına devam edecek.

SIFIR ATIK’LA SU TASARRUFU

Öte yandan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’yla dış birimlerde geçen yıldan bu yana uygulanan Sıfır Atık Projesi meyvelerini vermeye başladı. Projeyle sıfır atık kutularında ayrıştırılan ambalaj atıklarının geri dönüşümüyle 500 bin litre su tasarrufu sağlandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.