Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğan, “Havaray ile ulaşım rahatlayacak”

Demokratik Sol Parti (DSP) Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Doğan, Gaziantep’te süregelen metro çalışmalarının mevcut trafik sorununa çözüm olmayacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2019 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:31
Kaynak: İHA
Doğan, “Havaray ile ulaşım rahatlayacak”

Doğan, “Dünyada artık Havaray Sistemi geliştiriliyor. Metro Gaziantep için yeni bir proje değil, 15 yıl önce Gaziantep’e metro yapılması için 15 kilometrelik metro sahası bıraktım. Ancak Asım Bey döneminde bu yol bölündü ve Hafif Raylı Sistem inşa edildi. Hafif Raylı Sistem, mevcut yolları daralttığı için trafiğe çözüm olmadı. Bu nedenle Gaziantep’e Havaray Sisteminin getirilmesi konusunda çalışmalar yapıyoruz” dedi.

DSP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Doğan, seçim çalışmalarına başladı. Geçici olarak kullandığı ofisinde vatandaşları ağırlayan Doğan, kentin sorunlarının çözümüne ilişkin projelerini vatandaşlara anlatıyor. Dünyada artık Akıllı Belediyeciliğin ortaya konulduğunu belirten Doğan, “Akıllı Belediyecilik, kadın, çocuk, tarım ve ulaşıma dayanan belediyeciliktir. Ulaşım denince akla Gaziantep için Metro Projesi geliyor. Ben ise metro projesinin geç kalınmış bir proje olduğunu düşünüyorum. 2004 yılında Gaziantep’e 15 kilometrelik bir metro sahası bıraktım. 1989’dan 2004 yılına kadar hazırlamış olduğum mevcut yollar, Asım Bey döneminde bölündü. Hafif Raylı Sistem ile trafik rahatlamadı. Çok geniş caddelerimiz olsaydı Hafif Raylı Sistem Gaziantep trafiğini rahatlatırdı ancak bu caddelere sahip olmadığımız için Hafif Raylı Sistemin bulunduğu yollarımızda trafik sorunları yaşanıyor.”

“METRO PROJESİ YENİ BİR PROJE DEĞİL”

Dünya genelinde yeni ulaşım imkanlarının geliştiğini anlatan Doğan, “Dünyada artık Havaray Sistemi geliştiriliyor. Metro Projeleri artık yeni bir proje değil. Metro için yapılan çalışmalar sırasında trafiği kapatıyorsunuz, yıllarca trafik sorunu yaşanıyor. O nedenle Gaziantep’e Havaray Sisteminin getirilmesi noktasında çalışmalar yapıyoruz. Gaziantep ulaşımında en etkili çözüm Havaray olacaktır.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.