Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elektrikli araç fuarın ilgi odağı oldu

Gaziantep Üniversitesi Otomobil Robot ve Enerji Topluluğu’nun (ORET) ürettiği elektrikli yerli araç bölgenin en büyük fuarı İpekyolu Kariyer Fuarı’nda yerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2019 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 05:55
Kaynak: İHA
Elektrikli araç fuarın ilgi odağı oldu

Cumhurbaşkanlığının himayelerinde, Gaziantep Üniversitesinin ev sahipliğinde ve bölgedeki 10 üniversitenin paydaşlığında düzenlenen yoğun bir katılımın olduğu İpekyolu Kariyer Fuarı’nda ORET öğrencilerinin tasarladığı ve kendi atölyelerinde imal ettikleri Ecotron-3 isimli araçları büyük ilgi gördü. ORET geçtiğimiz yıl TÜBİTAK tarafından uluslararası konseptte düzenlenen Efficiency Challange Alternatif Enerjili Araç yarışmasında “Ecotron-3” isimli aracı ile görsel tasarım ödülüne layık görülmüştü.

Topluluk olarak her yıl TÜBİTAK’ın düzenlediği Alternatif Enerjili Araçlar yarışmasına katıldıklarını ve önemli başarılara da imza attıklarını belirten ORET Başkanı Mehmet Karşıyaka, TÜBİTAK’ın bu tarz yarışmaları düzenlemesinin amacının endüstriyel uygulamaların gelişmesine katkıda bulunabilecek bilgi ve tecrübe birikimine sahip genç mühendislik öğrencilerine ve temel bilimcilere destek olarak öncülük etmek olduğunu söyledi.

"YENİ ARAÇ TASARIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR"

ORET Başkanı Mehmet Karşıyaka, “Bu fuara ve bu tarz etkinliklere katılmamızın temel amacı toplumu bilinçlendirerek alternatif enerjili araçların getirdiği avantajları halka aktarmaktır. Ayrıca bu konuda büyük rol üstlenen ve çeşitli yarışmalar düzenleyerek farkındalık yaratan TÜBİTAK’ın yarışma ve etkinlikleri konusunda halkı haberdar etmek. Üstlendiğimiz bu sorumluluktan dolayı her geçen yıl kendimizi ve tasarımlarımızı geliştirerek ilerliyoruz. Şuanda yeni araç tasarımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılacak olan 2019 yarışmaları için tüm gayretimizle hazırlanıyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Ali Gür’e, Danışman Hocamız Doç. Dr. Ahmet Erkliğ’e ve GAÜN Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.