Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En çok pay konut ve kiraya

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada hanehalklarının harcamalarının dörtte birinin kira ve konut harcamasının oluşturduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2021 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 04:34
Kaynak: İHA
En çok pay konut ve kiraya

Hanehalkı bütçe araştırmasının 2019 yılı sonuçlarına göre, Türkiye genelinde hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı %24,1 ile konut ve kira harcamaları alırken, ikinci sırayı %20,8 ile gıda ve alkolsüz içecek harcamaları, üçüncü sırayı ise %16,5 ile ulaştırma harcamaları aldı. Toplam tüketim harcamalarında en düşük payı alan harcama grupları ise %2,2 ile sağlık, %2,5 ile eğitim hizmetleri ve %3,1 ile eğlence ve kültür oldu.

KONUTTA EN ÖNEMLİ PROBLEM ISINMA

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada konuta ilişkin en önemli problemin izolasyondan dolayı ısınma sorunu olduğu bildirildi.

5 AİLEDEN ÜÇÜ KENDİ EVİNDE

Gelir ve yaşam koşulları araştırması sonuçlarına göre 2019 yılında konutun mülkiyet durumları incelendiğinde; bireylerin %58,8'inin oturduğu konutun kendilerine ait olduğu, %25,6'sının ise kiracı olduğu görüldü.

Fertlerin %39,3'ünün 2019 yılında konutunda izolasyondan dolayı ısınma sorunu yaşadığı, %36,9'unun sızdıran çatı, nemli duvarlar, çürümüş pencere çerçevesi vb. nedenlerle sorun yaşadığı ve %26,1'inin trafik veya endüstrinin neden olduğu hava kirliliği, çevre kirliliği veya diğer çevresel sorunlar yaşadığı görüldü.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.