Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ERKEN SEÇİM İHTİMALİ

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2019 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 11:51
Kaynak: İHA
ERKEN SEÇİM İHTİMALİ

CHP Genel Merkezi, olası bir erken seçim ihtimali için hazırlık yapıyor. Bu kapsamda il ve ilçe kongreleri ertelenebilir. Türkiye, 10 bölgeye ayrılacak ve buralarda gerçekleştirilecek toplantılar ile örgütle sürece ilişkin bilgilendirme toplantıları yapılacak.

ÖNEMLİ MESAJLAR VERİLDİ

Konuya ilgili Güncel Gazetesi’ne açıklama yapan CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Coşkun Atalamış, Gaziantep il ve ilçe örgütlerini kapsayan toplantının Adana’da gerçekleştirildiğini ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı’nın çok önemli mesajlar verdiğini ifade etti.

START ADANA’DA VERİLDİ

Adana’daki ilk bölgesel toplantıya; Gaziantep, Kilis, Adana, Mersin, Osmaniye, Şanlıurfa’da, Hatay, Mardin, Siirt, Hakkâri, Şırnak’tan eski ve yeni parti meclisi üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları, il-ilçe başkanları, kurultay delegeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ve disiplin kurulu üyelerinin katıldı.

“İKTİDARIN ERKEN SEÇİM PSİKOLOJİSİ, İL VE İLÇE SEÇİMLERİNİ ERTELEYEBİLİR”

Muhalefetin erken seçimle ilgili bir beklentisi olmamasına rağmen, iktidar partisinin kendi içinde yaşadığı bir takım sıkıntılar, yeni parti oluşumları, ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere bir çok değişkene bağlı olarak erken seçim beklentisi içine girildiğine işaret edilerek, il ve ilçe kongrelerinin ertelenme ihtimalinin olduğu, ancak olası bir erken seçime hazırlıklı olunması gerektiğine işaret edildi.

“HAZIRLIKLI OLUN” TALİMATI

Bu çerçevede, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı’nın, bu çerçevede ciddi uyarıları olduğuna dikkat çeken Şehitkamil İlçe Başkanı Atalamış, “CHP Genel Merkez Kurultayı’nın 2020 Nisan ayında yapılması planlanıyor. Ancak bir taraftan da erken seçim hazırlığı olacak. Bu nedenle il ve ilçe kongreleri ertelenebilecek. Eğer yapılacak olursa da tek aday üzerinde uzlaşma sağlanması istenecek. Bize aktarılan bilgiye göre ve siyasi atmosfere baktığımızda da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, kurultaya tek aday olarak gidecek” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.