Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esnaf iki gün mesai yapsın önerisi

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2021 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 13:51
Kaynak: İHA
Esnaf iki gün mesai yapsın önerisi

Esnaf ve sanatkarların tam kapanma nedeniyle Ramazan Bayramı’na buruk ve sorunlu girdiğini ifade eden Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı (GESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Küsbeoğlu, 11 ayın sultanı olan ve esnafımız için bereketli bir bayram olan Ramazan ayında pandemi dolayısıyla esnafın tam kapanması nedeniyle çok büyük sıkıntılar çektiğini söyledi. 

Küsbeoğlu, yaptığı açıklamada “Aylardan beri hazırlık yaparak raflarını dolduran bayramlık ve ikramlık satan esnaf ve sanatkarımız başta olmak üzere Türkiye çapında 2 milyonu aşkın ve Gaziantep’te 38.400 esnafımızın neredeyse tamamı Ramazan Bayramı’na sıkıntılı giriyor” dedi.

Bayramın hemen öncesinde başlayan ve bayramı da içine alan tam kapanma nedeniyle beklenen ciro gerçekleşmediğini ifade eden Küsbeoğlu sözlerine şöyle devam etti. “Kapanmayı hesap edemeyen, borç harç ederek tedarikleri olan raflardaki tüm ürünler esnafın elinde kaldı. Çekle vadeli alınan malların satışı olamayacağı için esnafı bayram sonrası zor günler bekliyor. Aynı sorunu geçen yıl da yaşayan esnaf daha geçen seneki yarası kapanmadan daha büyük bir yarayla karşı karşıya kaldı. Geleneğimizde bayram denince akla gelen akraba ziyaretleri, bayramlık alışverişleri, bayram tıraşı gibi esnafı hareketlendiren geleneklerimiz ne yazık ki bu yıl da pandemiden dolayı gerçekleşemeyecek. Ramazan Ayını evde geçiren vatandaşlarımız bayramı da evlerinde geçirecekleri için esnafımızın ürünleri raflarda, vitrinlerde ve depolarda kaldı. Özellikle çocuklar için alınan kıyafet, ayakkabı, çanta gibi bayramlıklar, ziyaretlerde götürülen hediyelikler bu yıl tam kapanma nedeniyle esnaftan alınamıyor. Terziler dikiş dikemiyor, ayakkabı ustaları tamir yapamıyor, berberler tıraş edemiyor. Ramazan ayını kepenkleri kapalı şekilde geçiren esnafımız bayrama da buruk giriyor. Vatandaşlarımız çocuklarına bayramlık almak için internet alışverişine mecbur bırakılarak fahiş fiyatlarla karşılaşıyorlar. Oysa mahalle aralarında faaliyet gösteren konfeksiyoncu, ayakkabıcı, çantacı gibi küçük esnafımız ile berber ve kuaför esnafımıza bayram öncesi 2 günlük açılma imkanı sağlanırsa esnafımızın ve bayram alışverişi yapılan çocukların yüzü güler. İnternet firmaları ile rekabet etme gücü olmayan küçük esnafımıza yapılacak bu jest sayesinde bayram öncesi siftah yapılmış olur. Esnafımız en azından bayramda çocuklarına cep harçlığı verebilir.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.