Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esnaf ve KOBİ’lere çağrı

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2021 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:23
Kaynak: İHA
Esnaf ve KOBİ’lere çağrı

Gaziantep Milletvekili ve AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yrd. Nejat Koçer, esnaf ve sanatkarlara yönelik hibe desteği ödemelerinin başladığını belirterek esnafa hibe desteği için başvuru yapmalarını ve KOBİ’lere verilecek olan nefes kredisi imkanının önemli olduğunu ifade etti. 

Milletvekili Nejat Koçer yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere hibe desteği verileceğini  duyurmuş, esnafımız 25 Mayıstan itibaren başvurularını yapmaya başlamıştı. e-Devlet üzerinden yapılan hibe desteği başvuruları değerlendirilerek 3000TL ve 5000TL’lik destekler, başvuru sırası dikkate alınarak esnafımızın hesaplarına yatmaya başladı. Hibe desteğine başvurmamış olanlar için süreç devam ediyor. Hibe desteği almak isteyen esnafımız e-Devlet yoluyla 23 Haziran’a kadar  başvuru yapabilir. Hibe desteği kapsamında 1.384.000’den fazla esnaf ve sanatkarımıza toplam 4 milyar 622 milyon TL’lik ödeme yapılacak olması reel ekonomiye  önemli bir katkı sağlayacak. Ayrıca

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Kredi Garanti Fonu işbirliği ile hayata geçirilen, KOBİ’lerin 50bin TL’den 200bin TL’ye kadar düşük faizli kredi kullanmalarına olanak sağlayacak olan ‘Nefes Kredisi’ne başvurular devam ediyor. Tüm KOBi’lerimizin koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini sınırlamaya katkı sağlayan ve uygun koşullarda finansman desteği sunan bu imkandan yararlanması özellikle imalatçı KOBİ’lerimiz için büyük önem arzediyor.  Ayrıca Esnaf Kefalet Kooperatifi üzerinden Halk Bankası aracılığı ile verilen krediler devam ediyor. Yüzde  9,5 gibi cazip bir faizle esnafımız esnaf kefalet üzerinden ihtiyacı olan krediye ulaşabiliyor. Bir diğer önemli husus ise 30 Nisan 2021 tarihinden önceki kesinleşmiş borçların Plan ve Bütçe Komisyonumuzca da görüşülen kanun çerçevesinde yapılandırma kapsamına alınmış olması. Matrah artırımı, cari hesap düzeltmeleri, işletme kayıtlarının düzeltilmesi, stok düzeltme beyanı, işletme aktifine kayıtlı taşınmazların kayıtlı değerlerinin yükseltilmesi gibi  imkanlar için yapılacak başvuruların süresi 31 Ağustos 2021’e kadar devam ediyor.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.