Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ev fiyatlarının yükselmesi önlenmeli

Özellikle konut kredilerinin düşmesini fırsat bilen emlak simsarlarının oluşturduğu balon fiyatlar yüzünden ev fiyatlarının 100-150 bin TL arttığını belirten Gaziantep Milletvekili, Kentin yöneticilerini bu konuda gerekli önlemleri almaya davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2020 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:58
Kaynak: İHA
Ev fiyatlarının yükselmesi önlenmeli

“Öğrenciler ve memurlar için pahalı olan Gaziantep, hemşerilerimiz içinde çok pahalı bir kent haline gelmiş durumdadır. Üniversiteye gelen öğretim görevlileri kira yüzünden kentimizden kaçmak istiyor” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Gaziantepteki ev kiralarının, konut fiyatlarının aşırı şekilde yükselmesinin kente dolaylı yoldan büyük zararlar verdiğini ifade etti.

Kentin yöneticilerini bu konuda uyaran ve gerekli önlemleri almaya davet eden Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

Artan salgınla birlikte ekonomik sorunlar ve işsizlik yüzünden esnafımızın çaresizliği, insanımızın ümitsizliği had safhaya çıkmıştır. Kahvehaneler ve lokantalar en zor durumda olan esnaflarımız arasındadır.

Ayrıca;

Bu sorunların yarattığı ekonomik yansımalar sonucu ev kiralarının ve konut fiyatlarının aşırı şekilde yükselmesi kentimize dolaylı yoldan daha büyük zararlar vermektedir.

Özellikle konut kredilerinin düşmesini fırsat bilen emlak simsarlarının oluşturduğu balon fiyatlar yüzünden ev fiyatları 100-150 bin TL’lik artış göstererek, gerçek fiyatlarından çok yüksek oranlarda seyretmektedir.”

UZUN VADEDE KENTİMİZ İÇİN BÜYÜK SORUN!

Ekonomik sorunların altını çizen Yılmazkaya, Konut fiyatlarının aşırı yüksek olmasının uzun vadede kentimizin yarınları için büyük sorunlara zemin hazırladığını belirtti.

“Öğrenciler, memurlar için pahalı olan Gaziantep, hemşerilerimiz içinde çok pahalı bir kent haline gelmiş durumdadır. Üniversiteye gelene öğretim görevlileri kira yüzünden kentimizden kaçmak istiyor.

Sanayi kenti olan Gaziantep’te yaşanan ekonomik sorunlarla birlikte işten çıkarmalar ve işsizlik oranlarındaki büyük artışlar yüzünden alım gücü azalan bölge insanımız, ekonomik anlamda büyük sorunlar yaşamaktadır. Evlenecek olan gençler, ev almak isteyen insanlar, kendi memleketinde çalışıp bir ev sahibi olmak isteyen Gaziantepliler bırakın ev almayı aldıkları maaşları Antep’teki yüksek kiralara bile yetmiyor.

Kentin yöneticilerini bu konuda gerekli önlemleri almaya davet ediyorum..!” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.