Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Ev satışı ve ev kira artışı kontrolsüz bir şekilde artıyor"

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM Genel Kurulunda Gaziantep’teki ev satışı ve ev kira artışının kontrolsüz bir şekilde arttığını dile getirerek; acil bir önlem alınması konusunda Meclis Kürsüsünden çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2020 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:42
Kaynak: İHA
"Ev satışı ve ev kira artışı kontrolsüz bir şekilde artıyor"

Milletvekili Kaplan’ın Meclis Kürsüsünden yaptığı konuşma şu şekilde: “Seçim bölgem Gaziantep’in de önemli bir sorununu Meclis Kürsüsünden dile getirmek istiyorum. Gaziantep’in en büyük sorunlarından biri konut kira fiyatlarının yüksek olmasıdır. İlimize şehir dışından gelen öğrenciler, memurlar, öğretmenler, esnaflar, polis ve askerler ev kiralarının yüksek olmasından kaynaklı maddi sıkıntı yaşamakta ve ev bulamamaktadır. Pandemiden sonra maddi anlamda oldukça zor günler geçiren dar gelirli vatandaşlarımız da faturaların altında ezilirken, kiralarını ödeyemeyecek duruma gelmiştir.

Ayrıca konut kredi faiz oranlarını düşürülmesiyle birlikte bu durumdan yararlanmak isteyen bazı fırsatçılar ev fiyatlarını 100 -200 bin TL birden arttırmıştır. Kontrolsüz şekilde artan ev kiraları ve ev satış fiyatlarına acil bir düzenleme getirilmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımız daha fazla mağdur edilmemelidir.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.