Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fikir alışverişinde bulundular

Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce ile Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Akif Erbalcı ve Bülent Terzi, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Bozkurt’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2020 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 06:57
Kaynak: İHA
Fikir alışverişinde bulundular

Gaziantep’te gerçekleştirilecek GAPSHOES Fuarı ile ilgili görüş ve önerilerin sunulduğu, karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu içerisinde bulunan Akredite Ayakkabı Test Laboratuvarı gezildi.

Akredite Ayakkabı Test Laboratuvarı’nın kurulduğu günden bu yana ayakkabı ve terlik üreticilerinin hizmetinde olduğunu belirten Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bozkurt, laboratuvarın yenilikçi bakış açısıyla, şehrimizin ve bölgemizin ihtiyacını karşılayamaya devam edeceğini, sektörün gelişmesinde Meslek Yüksekokulunun tüm imkanlarıyla destek vereceğini söyledi. Prof. Dr. Bozkurt, “Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu’nun vizyonunu sürekli geliştirerek eğitim-öğretimin yanı sıra, üniversite-sanayi arasındaki bağlarını, daha da güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Uluslararası geçerliliğe sahip test sonuçları verebilen Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Test Laboratuvarı’nda; ayakkabı ve terlik sektöründe üretim, hammadde satışı yapan ve temin eden işletmelerin ihtiyaç duyduğu akredite azo boyar maddeler tayini, pH tayini, krom 6 tayini ve fitalat tayininin yanı sıra, akreditasyon çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Laboratuvar tarafından gerçekleştirilen PAH tayini, nikel salımı, toplam kurşun tayini, toplam kadmiyum tayini ve kalaylı organik bileşikler tayini raporlarının da verilebildiği; ayrıca fiziksel testlerin altyapı çalışmalarına başlandığı ve bu hizmetin sektörlere en kısa sürede verilebileceği ifade edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.