Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fırsatçılara ceza

Gaziantep’te koronavirüs tedbirleri kapsamında haksız fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla yapılan denetimlerde bugüne kadar 125 Bin TL para cezası kesildi. 690 işletmeye de ihtar yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2020 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 16:19
Kaynak: İHA
Fırsatçılara ceza

Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğümü tarafından 9 Mart 2020 tarihinden bu yana İl genelinde market, eczane ve medikal ürün firmalarına muhtelif zamanlarda denetimler gerçekleştirildi.

Bununla birlikte rutin denetimlere ek olarak haksız fiyat artışlarına dair şikayetlerin değerlendirildiği ALO 189 ihbar hattına aynı tarihten bugüne kadar yapılan bütün şikayetler denetimler vasıtasıyla kontrol edilmiş ve söz konusu hatta toplamda 690 ihbar yapıldı.

Ayrıca Valiliğin talimatları doğrultusunda market, eczane ve diğer işyerlerinde tüketicilerin sosyal mesafe kuralına uymaları ve koruyucu maske takmaları konusunda işyerlerinde alınan tedbirler denetlendi. Kurala uymayan ya da yetersiz tedbir alan işyerleri bilgilendirildi. Bilgilendirme yapılan işyerlerine bir sonraki denetimde kural ihlali görülmesi halinde idari ceza uygulanacağı konusunda uyarıda bulunuldu.

Söz konusu tarihten bu yana yapılan denetimlerde haksız fiyat artışı uyguladığı tespit edilen firmalar Ticaret Bakanlığı’na da bildirildi. Bakanlık tarafından firmaların bir kısmına bugüne kadar 125 Bin TL para cezası kesildi. Tespiti yapılarak Bakanlığa bildirilen diğer firmalara ceza yazılma süreci ise devam ediyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.