Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fiyatlar cep yakıyor

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Ramazan Ayına girdiğimiz bugünlerde çarşı-pazarda fiyatlar cep yakıyor” diyerek vatandaşın ve esnafın yaşadığı yüksek enflasyon sorununu Meclise taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2022 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:12
Kaynak: İHA
Fiyatlar cep yakıyor

“Marketler cep yakıyor. Semt pazarlarının durumu ortada” diyen Yılmazkaya, “Yağ ve şeker başta olmak üzere, market raflarındaki temel gıda maddelerinin, pazarlardaki meyve, sebzenin yanına bile yaklaşılamayan bir dönemdeyiz” dedi.

Hükümetin uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle ölçüsüz bir biçimde yapılan fahiş fiyat artışlarının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yılmazkaya, üst üste yapılan zamlarla tüketicinin alım gücünün yok edildiğini belirtti.

Hükümetin ülkede yaşanan yüksek enflasyona karşı bahane değil çözüm üretmesi gerektiğini vurgulayan Yılmazkaya, Dar gelirli vatandaşa yaşamı zulme çeviren, alım gücünü azaltan zamlar karşı gerçekçi politikaların biran önce hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sosyal hukuk devleti olmanın gereği tüketicinin korunması gerektiğini vurgulayan Yılmazkaya, Vatandaşın temel ihtiyaçlarının karşılanması hakkı ile ekonomik çıkarlarının korunması yöneticilerin birincil görevi olduğunu belirtti.

Zamlar ve fiyat artışları nedeniyle esnafın sinek avladığını, vatandaşın ise alım gücünün olmadığını vurgulayan Yılmazkaya, TBMM Genel Kurulunda konuyla ilgili yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Son gelen zamlarla birlikte ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşayan vatandaş on bir ayın sultanı Ramazan Ayında kara kara düşünüyor. Yağ ve şeker başta olmak üzere, market raflarındaki temel gıda maddelerinin yanına bile yaklaşılamayan bir dönemdeyiz.

Ekonomik koşullar ve fiyat artışları Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'teki çarşı ve pazara da yansıdı. Diğer yıllarda Ramazan alışverişi nedeniyle günler öncesinde Gaziantep'te hareketlilik yaşanırken bu yıl Ramazan Ayı öncesinde yaprak bile kıpırdamadı. Ramazan’la birlikte satışa sunulan içinde çay, sıvı yağ, pirinç, makarna, şeker, salça, un, bulgur, kırmızı mercimek, zeytin, fasulye gibi temel gıdalardan oluşan Ramazan kolisinin geçen yıla göre fiyatı 3 kat arttığı için birçok yardımsever vatandaşımız bu sene bu görevi ekonomik nedenlerden ötürü yerine getiremeyeceğini belirtiyor. Zaten vatandaş hiçbir şey alamıyordu artık yardım da alamıyor ama birileri hayal satmaya devam ediyor diyor” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.