Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN öğrencilerinden bir başarı daha

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2018 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:55
Kaynak: İHA
GAÜN öğrencilerinden bir başarı daha

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Topluluğu Üyeleri TAV AIRPORTS HACKATHON isimli hack ve marathon kelimelerinin birleşmesiyle oluşan, yarışmacıların 24 saat durmadan kod yazdıkları ve ortaya ürün çıkarttıkları yarışmaya katılarak, “EarlyBird” mansiyon ödülünü aldı.

Dünyada birçok havaalanının ve Türkiye’de Atatürk, Esenboğa gibi büyük havaalanlarının işletmeciliğini yapan TAV Airports’un; inovasyondaki genç beyinlerin katkısını arttırmak, yaşanan sorunlara yenilikçi çözümler getirmek ve gençleri üretmeye yönlendirmek adına yaptığı bu etkinlik; şuana kadar hiç kullanılmamış olan Atatürk Havaalanı C Terminali’nde gerçekleştirildi. Yarışmacılar, 24 saat boyunca uyuyanların kaybettiği yarışmada belirledikleri problemlere yazdıkları kodlar ile çözüm bulmaya çalıştı. 24 saatin sonunda ise hazırladıklarını sunumları jüriye sundu.

Mühendislik Topluluğu Ar-Ge Koordinatörü Cem Yüceer, “Yarışma yetkilileri tarafından tutkumuzu ve heyecanımızı ödüllendirmek amacıyla verilen “EarlyBird” mansiyon ödülünü almaktan dolayı çok mutluyuz. Aynı zamanda yarışma sırasında da 500’er Dolarlık Amazon Web Services harcaması da bizlere verildi. Sosyal medya ödülünü de takımımızdan Mustafa Gen arkadaşımız alarak, bütün dikkatleri ödül avcıları olarak üzerimize çekti” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.