Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN üç kategoride, 6 ödül kazandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) dört dalda düzenlediği Engelsiz Üniversite Yarışması’nda, üç kategoride 6 ödül kazanırken, üç fakülte ise aday gösterildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2020 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:05
Kaynak: İHA
GAÜN üç kategoride,  6 ödül kazandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) dört dalda düzenlediği Engelsiz Üniversite Yarışması’nda, üç kategoride 6 ödül kazanırken, üç fakülte ise aday gösterildi. Ödül kazanan birimlere belgeleri Rektör Prof. Dr. Ali Gür tarafından verildi. 

GAÜN Kalite Güvence Birimi ve Engelli Öğrenci Birimi çalışmaları ile takip edilen süreç sonucunda, Engelli öğrencilerin Mekan Erişebilirliği Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi ve Merkez Kampüsü Turuncu Bayrak almaya hak kazandı. Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişebilirlik Ödülü değerlendirmesinde ise Merkez Kampüsü bu kez de Mavi Bayrak almaya hak kazandı. 2020 Yılı Engelsiz Program Nişanı Kategorisi’nde de Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Programı ödüle layık görüldü. Bu ödüllerin yanısıra, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Hukuk Fakültesi 2020 Yılı Mekanda Erişebilirlik Ödülü’ne Turuncu Bayrak Kategorisi’nde aday gösterildi. Ayrıca, Fen Edebiyat Fakültesi ve Tıp Fakültesi YÖK tarafından 2020 Yılı Eğitimde Erişebilirlik Ödülü Yeşil Bayrak Kategorisi’ne aday fakülteleri olarak açıklandı.

BELGELERİNİ REKTÖR GÜR’DEN ALDILAR

YÖK’ün Engelsiz Üniversite Yarışması’nda dereceye giren fakülte ve birimlerin belgeleri GAÜN Rektörlük Senato Salonunda Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, Engelli Birim Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Demir, Engelli Birim çalışanı Serdar Oymacı ve Kalite Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Derya Özçalışkan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, bayrak ve belge almaya hak kazanan tüm birimleri tebrik etti. Gaziantep Üniversitesi olarak engelli dostu bir kampüse sahip olmanın önemini bildiklerini söyleyen Prof. Dr. Gür, mekanda erişim konusunda kazanılan Turuncu Bayrak için, kampüsün sadece engelli öğrencilere değil, engelli personele de hizmet verdiğini bu nedenle kampus erişilebilirliğini artırmayı yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Prof. Dr. Gür, “Sosyo-Kültürel alanda kazanılmış olan Mavi Bayrak için; tüm kampüsteki sosyal ve kültürel faaliyetler yürütülüyor. Mavera Kongre ve Kültür Merkezi, Amfi Tiyatro, Atatürk Kültür Sahnesi, konferans salonları ve diğer spor kompleksleri tüm öğrencilerimizin erişimine açık hale getirilmiştir. Bu alanlar, pandemi sürecinden önce ortalama yıllık bin civarında etkinliğe ev sahipliği yapmaktaydı” dedi.

GAÜN TÜRKİYE’NİN DÖRT ÜNİVERSİTESİNDEN BİRİ

Rektör Prof. Dr. Ali Gür, kazanılan Engelsiz Program Nişanı’nın tüm ödüller içinde ayrı bir önemi bulunduğuna işaret ederken de, “Çünkü bu ödül Türkiye’deki 4 üniversiteye verildi. Bu ödülü üniversitemizden de Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı programımız alma başarısını gösterdi. Diğer tüm programların da bu kategoride ödül almak için hazırlık yapmaları gerekiyor” dedi.

Törende; GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür tarafından Engelli öğrencilerin Mekan Erişebilirliği (Turuncu Bayrak) kategorisinde Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamile Erciyas'a, Tıp Fakültesi Dekan Prof. Dr. Can Demirel'e, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özakça'ya Turuncu Bayrak ve sertifikaları takdim edildi. Ayrıca, Mekanda Erişebilirlik Ödülü (Turuncu Bayrak) kategorisinde yapmış oldukları çalışma ve erişilebilirlik hususunda aday olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yarımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mesut Şöhret'e sertifikaları Rektör Prof. Dr. Ali Gür tarafından takdim edildi. Hem Mekanda Erişebilirlik Ödülü (Turuncu Bayrak) kategorisinde hem de Eğitimde Erişebilirlik Ödülü (Yeşil Bayrak) kategorisinde aday olan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Aslan Erol'a ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Koban'a sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.