Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN VE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NDEN KARMA RESİM SERGİSİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi ile Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları tarafından hazırlanan ''Karma Resim Sergisi'' GAÜN Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2018 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 15:41
Kaynak: İHA
GAÜN VE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NDEN KARMA RESİM SERGİSİ

Serginin açılışında konuşan GAÜN Genel Sekreteri Doç. Dr. Ayhan Doğan, sanatın uygarlığa giden merdiven olduğunu belirterek,“Sanatın takdir edeceği yerde yaşayabileceğini İbn-i Sina söylüyor. Bu açıdan bu tür etkinliklerle sanatın yaşatılması adına güzel işler yapıldığını GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesinin bu işe vesile olduğunu hepimiz görmüş oluyoruz. Yetişecek gençlerimize, ilk önce örf, adetlerimiz içerisinde sanatı öğretmemiz lazım. Mustafa Kemal Atatürk daha devlet kurulmadan emperyalizmle mücadelemiz devam ederken bile sanatın ne kadar önemli olduğunu, sanatın öğretilmesi, yaşatılması ve sanata karşı olanlarla da mücadele edilmesi gerektiğinin altını özenle çiziyor. Bu açıdan GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilere güzel örnek oluyor” şeklinde konuştu.

Gaziantep’in son zamanlarda sanat alanında nitelikli, anlamlı ve kaliteli işlere imza atan şehir kıvamına geldiğini ifade eden GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Elif Şenel ise, “Bu sergide Anadolu Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi buluşması oldu. Başka Üniversitelerden başka sanatçılarla buluşmalarımıza devam edecek. Sanat,metropol şehirlerden taşarak sınırda bulunan bu kente büyük bir hızla ulaştığı için mutlu oluyoruz” dedi.

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi ile Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları tarafından hazırlanan “Sanat Sınırda” adlı resim sergisinde; Burak Yavuzyılmaz, Deniz Gündüz, Güldane Araz Ay, Harka Musal Çakmaklısoy, Leyla Varlık Şentürk, Onan Onur Reisoğlu, Özge Öner, Rıdvan Coşkun, Zeliha Akçaoğlu, Ayhan Özer, Ayşe Selcen Yücelen, Bekir Baba, Ceren Yıldırım, Elif Şenel, Gülfem Karslıgil Marakoğlu, İbrahim Yıldız, Özlem Coşkun, Taylan Çetin ve Tuncay Çiçek’in 30 eseri sanatseverlerle buluştu.

“Sanat Sınırda” adlı resim sergisi 13 Nisan 2018 tarihine kadar GAÜN Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezinde gezilebilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.