Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN’DE GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI VE OYUNCAKLARI SERGİSİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliği bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Geleneksel Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Sergisi’ Genel Sekreteri Doç. Dr. Ayhan’ın katılımıyla açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2019 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:05
Kaynak: İHA
GAÜN’DE GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI VE OYUNCAKLARI SERGİSİ

Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Yılmaz Öztürk’ün danışmanlığında gerçekleştirilen sergiye, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Özmantar, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mehmet Bardakçı ve Dr. Öğretim Üyesi Melike Özyurt’un yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

Serginin iki gün süreceğini söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Yılmaz Öztürk, “Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını ve oyuncaklarını Üniversitemiz öğrencilerine tanıtmayı amaçladık. ‘Bir zamanlar hepimiz çocuktuk’ ifadesiyle çocukluğumuzda oynadığımız el yapımı oyunlarımızı ve kurduğumuz sıcak ilişkileri hatırlatmak istedik. Geleneksel çocuk oyunlarının çocuklara öğretilip oynanması için fırsatlar oluşturulması, çağımızın bağımlılık türlerinden teknoloji bağımlılığının önüne geçilmesinde büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Aynı zamanda bu tür oyunlar çocukların kişilik, fiziksel, sosyal ve zihinsel gelişimlerini olumlu bir şekilde etkilemektedir. Tüm öğrencilerimizin sergimizden istifade edip, hem kendilerinin oyun oynamayı sürdürmelerini hem de çevrelerindeki bireylere oyunları aktarmaları çok önemli” diyerek, serginin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.