Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN’DE MUHTEŞEM ‘'GAZİ'M ANTEP'' KONSERİ

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında ‘'GAZİ'M ANTEP'' adlı Türk Halk Müziği Konseri GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Me

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2018 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:09
Kaynak: İHA
GAÜN’DE MUHTEŞEM ‘'GAZİ'M ANTEP'' KONSERİ

Türkülerin zaman zaman hikâyelerinin de anlatıldığı ve öğrenciler tarafından görsel olarak canlandırıldığı gecede; “Atına Binmişte, Değirmen Başında Vurdular, Vurun Antepliler” gibi çok sayıda halk müziği eseri seslendirildi.

Konserin sonunda konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılının çeşitli etkinliklerle kutladığını söyledi. Prof. Dr. Gür, ”Gaziantep Üniversitesi olarak her platformda her alanda harika işler başarıyoruz. Türk Musikisi Devlet Konservatuarımız büyük bir kadroyla muhteşem bir performans sergiledi. Hem dramasıyla hem performanslarıyla öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz güzel bir organizasyonla harika bir program yaptılar. 97. Yılında şehitlerimizi minnetle anıyoruz, ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

Gecenin sonunda sanat yönetmeni Öğr. Gör. Hakan Tayüz’e çiçek takdim eden Rektör Prof. Dr. Gür etkinliğe katkı sağlayan ve coşkuyla salonu inleten koroya, konservatuar öğrencilerine teşekkür etti.

Geceye; Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metin Bedir ve Prof. Dr. Şehmus Demir, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Öğr. Gör Fahri Çepik, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, akademik, idari personel ile çok sayıda öğrenci ve sanatsever de katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ali Gür, konserin sonunda Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde GAÜN Kültür Müdürlüğüne bağlı Plastik Sanatlar Topluluğu tarafından, Tıp, Hukuk, Edebiyat, Hemşirelik, Eğitim ve Mühendislik gibi çok farklı alanlardan öğrencilerin hazırladığı canlı heykel performansını ve kara kalem sergisini gezdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.