Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN’DE OTİZM: İÇİMDEKİ HAZİNE SEMİNERİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gaziantep Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda Bahattin Teymur İlkokulu Sınıf Öğretmeni Yılmaz Ergen tarafından Otizm: İçimdeki Hazine Semineri verildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2019 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:07
Kaynak: İHA
GAÜN’DE OTİZM: İÇİMDEKİ HAZİNE SEMİNERİ

GAÜN Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından düzenlenen seminerde Sınıf Öğretmeni Yılmaz Ergen, son yıllarda otizmin çok fazla arttığını vurgulayarak, özellikle beslenme noktasında kimyasal, GDO’lu ürünler, evimizin dekorasyonunda kullandığımız boyalar gibi otizme sebep olduğu düşünülen çok fazla sebep olduğunu söyledi.

Otizmin kesin bir nedeninin olmadığını kaydeden Ergen, “Otizm, son 20 yıl içerisinde çok fazla arttı. 20 sene önce binde bir kişide görülürken şimdi ülkemizde bu oran binde 40’dır. Empati kurmamız gerekiyor. Sadece otizmli çocuklara değil hangi engeli olursa olsun bir başkasına öteki gözüyle bakmamamız lazım” dedi.

Otizmli kişilere karşı nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgi veren Ergen konuşmasının devamında şunları söyledi: “Öncelikle otizm hakkında bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Çünkü önyargılı bir şekilde birçok kişi otizme ailenin yaptığı şeylerin neden olduğunu düşünüyor. Sadece telefon, tabletle oynuyor diye çocuğun otizmli olduğunu zannediyorlar. Halbuki öyle değil, bu nöro gelişimsel bir durum fakat tablet, telefon tetikleyen şeylerden birisidir. Öncelikle otizm hakkında bilgi sahibi olmaları ve o çocuğa farklı davranmaları lazım. Onu sosyalleştirme adına neler yapılabilir, aileye destek olunması lazım. Çünkü aileler psikolojik olarak çok yıpranıyorlar. Ailelere de her anlamda yardımcı olunması lazım.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.