Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"GAÜN'deki Atatürk Anıtı ortak değerimiz"

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2021 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 20:50
Kaynak: İHA
"GAÜN'deki Atatürk Anıtı ortak değerimiz"

Gaziantep Üniversitede, ‘rüzgardan zarar gördü’ denilerek kaldırılan Atatürk anıtıyla ilgili devreye giren CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, konuyla ilgili Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ile görüşerek süreç hakkında bilgi aldı.

Yılmazkaya, “Son dönemlerde Gaziantep’te, ülkenin kurucusu, Büyük Önderimize yönelik yapılan düşmanlıklara prim verilmesi ya da yöneticilerin haberi olmadan kendini bilmez kişilerce yapılan yanlışlar Gazianteplileri olduğu gibi tüm Türkiye’yi derinden yaralamaktadır!” dedi.

Konun takipçisi olduğunu belirten Yılmazkaya, Rektörle yaptığı görüşmeyle ilgili, Üniversite kampüsü içerisinde yer alan Atatürk anıtının yenilenmesi için başlatılan proje çalışmalarının yasaklar ve pandemiden kaynaklanan aksaklıklardan ötürü uzadığını ifade etti.

En kısa sürede Gazi şehrimiz Antep’e ‘Gazi’lik ünvanını veren önderimizin yenilenmiş anıtının dikileceği konusunda gerekli proje çalışmalarının ve sürecin takipçisi olduğunu vurgulayan Yılmazkaya, “Gaziantep Üniversitesi yerleşkesinden rüzgârdan zarar gördüğü belirtilerek sökülen Atatürk anıtının aradan 50 gün geçmesine karşın onarılarak ve ya yenisinin yerine konmaması bizler için ne kadar önemliyse Gaziantepli hemşerilerimiz içinde bir okadar önemlidir.

Bu hassas sürecin takipçisi olacağız ve Rektörümüz Arif Özaydın’nın şahsımla yaptığı görüşmedeki aksaklıkların bir an önce giderilerek Atatürk anıtımızın yerine konulmasını bekliyoruz.

Son dönemlerde Gaziantep’te, ülkenin kurucusu, Büyük Önderimize yönelik yapılan düşmanlıklara prim verilmesi ya da yöneticilerin haberi olmadan kendini bilmez kişilerce yapılan yanlışlar Gazianteplileri olduğu gibi tüm Türkiye’yi derinden yaralamaktadır!

Atatürk'ü ve Cumhuriyet'i hedef alan eylem ve söylemlere karşı her zaman bu ülkenin vatansever ve Atatürkçü insanları gereken tepkiyi ortaya koyacaktır. Ortak değerimiz olan Atatürk'e ve Cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.