Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN’nün lisansüstü mezunlarının kep atma sevinci

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Fakültesi tarafından Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonomi Hukuku ve Kamu Hukuku Lisansüstü Programlarından 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren mezun olan öğrenciler için Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2018 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 01:44
Kaynak: İHA
GAÜN’nün lisansüstü mezunlarının kep atma sevinci

GAÜN Atatürk Kültür Sahnesinde gerçekleştirilen törende mezun olan 36 lisansüstü öğrenci belgelerini alarak, kep atmanın sevincini yaşadı.

Törenin açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Üniversitesi’nin 45 yıllık bir mazisi olan büyük bir üniversite olduğunu belirterek, son aile bireylerinden birisinin de Hukuk Fakültesi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Gür, “Kısa sürede eğitimini, kadrosunu tamamlayıp hatta lisans eğitim programını bir adım ileriye götürerek yüksek lisans programları açarak bölgeye büyük katkı sağladığı için Hukuk Fakültesindeki hocalarıma, çalışanlarıma ve bu programda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yüksek lisans ve doktora programı olan çok fazla üniversitemiz yok. Biz böylece bölgedeki de bir açığı kapatmış oluyoruz” dedi.

HUKUK, AYNI ZAMANDA EKONOMİMİZİN TEMİNATIDIR

Türkiye’nin büyüyerek, hızlı bir değişim, dönüşüm gösterdiğini, uluslararası arenada saygınlığının arttığını kaydeden Prof. Dr. Gür, şöyle konuştu: “Uluslararası arenadaki bağlar çok hızlı gelişiyor. Bunun için de ekonomik alanda artık açık hesaplar üzerinden değil, mümkün olduğu kadar ekonominin sağlam temellerle ve hukuki ölçülere göre şirketleşmelere zemin hazırlaması lazım. Yoksa sadece belli kıstaslara uyarak küçük hesaplar üzerinden Türkiye’de gelecekteki ekonomi vizyonunu oluşturamayız. Özellikle uzlaşma ve büyük uluslararası şirketlerde kendi kamu hukukunu ve ekonomi hukukunu koruyacak kadar hukuk adamlarına ve hukuk bireylerini bünyesinde taşımaya ihtiyacı var. Kendi ülkemiz içerisinde bir kısım sorunları çözebiliriz ama deniz aşırı ülkelere de seyahat yapıp oraları ticaret yapıyorsanız, bu hukuku korumak adına önce şirketinizi sağlam temeller üzerine oturtmak zorundasınız. Sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda bölge coğrafyasının da bizim açacağımız bir hukuk normundaki kaliteyi, hukuki normlara uyan, ticari etik ve ahlakı taşıyan istenildiği zaman, mecburiyet halinde de uluslararası hukuk normlarını kullanabilen büyük şirketlere ihtiyacımız var. Hukuk sadece mülkün temeli değil, aynı zamanda da ekonomimizin teminatıdır.”

PROF. DR. HELVACI’DAN KAPANIŞ DERSİ

Rektör Prof. Dr. Gür’ün açılış konuşması sonrasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Helvacı "Anonim Şirketin Haklı Sebeple Feshi" konulu konferansıyla kapanış dersini verdi. Prof. Dr. Helvacı, Anonim Şirketin Haklı Sebeple Feshi konusunun yeni ticaret kanunun İhtiyaç duyulan yeni bir hükmü olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Helvacı, konuşmasında şunları söyledi: “Bizim sistemimizde bugüne kadar yoktu, ihtiyacı karşılamak üzere yeni geldi. Bütün hukuk maddeleri gibi yeniliğin de getirdiği sorunlar var. Sonuç itibariyle varlığı yararlı bir hüküm denilebilir. Eskiden böyle bir imkan yoktu bu da çok çeşitli sorunlara sebebiyet veriyordu. Bu olayla ilk karşılaşmam; iki pay sahibinden birinin diğerini öldürmesi neticesinde bir olayla karşılaşmıştım. Bu tabii ortaklar arasında çok ciddi kan davasına varacak bir sorun yaratıyor. Fakat eski hukukta şirketin ortadan kaldırılması için yeterli bir sebep olarak görünmüyordu. İşte bu tür sorunları çözebilecek nitelikte bir hüküm.”

Kapanış dersi sonrasında Rektör Prof. Dr. Ali Gür tarafından Prof. Dr. Mehmet Helvacı’ya hediye takdim edildi. Sonrasında Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metin Bedir ve Prof. Dr. Şehmus Demir, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan ve öğretim üyeleri tarafından mezun olan öğrencilere belgeleri takdim edildi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.