Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep Lisesi meclise taşındı

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2020 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:44
Kaynak: İHA
Gaziantep Lisesi meclise taşındı

Son günlerde kamuoyunun gündeminde olan, özellikle birçok kesim tarafından da tartışılan Gaziantep Lisesi üzerinde oynanan oyunları Meclise taşıyan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un cevaplaması için TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Gaziantep Lisesinin bölünerek kampüsünün 3 okula verilmesini eleştiren Yılmazkaya, Bakan Selçuk’a “Bu okulların Gaziantep Lisesi kampüsü içine açılmasındaki karar, kimler tarafından nasıl verildi? Bununla ilgili Bakanlığın ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bir raporu var mı?” diye sordu.

GAZİANTEP LİSESİ, SON DÖNEMLERDE DEĞERSİZLEŞTİRİLİP, İTİBARSIZLAŞTIRMAKTADIR!

“1933 yılında Atatürk’ün direktifleri ile bugünkü niteliğine kavuşmuş olan Gaziantep Lisesi yüz yılık geçmişe sahip Cumhuriyet kurumudur” diyen Yılmazkaya, “Bugüne kadar alanında önemli birçok isimi mezun etmiş Gaziantep Lisesi, son dönemlerde değersizleştirilip, itibarsızlaştırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yapılan işlemlerden haberi olup olmadığını soran Yılmazkaya, “Yüz yıllık tarihe, köklü ve başarılı bir geçmişe sahip olan Gaziantep Lisesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanı olarak, son dönemlerde yapılan düzenlemelerden haberiniz oldu mu? Haberiniz yok ise Gaziantep’e ve ülkemize kazandırdığı birçok değerin ve başarının göz önünde bulundurularak bu yapılan hatadan dönülmesi adına bir girişimde bulunacak mısınız?” diye sordu.

Gaziantep lisesinin bölünerek kampüsünün 4 okul tarafından kullanılmasını eleştiren Yılmazkaya konuyla ilgili verdiği yazılı soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

“1 Şubat 1933 yılında Atatürk’ün direktifleri ile bugünkü niteliğine kavuşmuş olan Gaziantep Lisesi yüz yılık geçmişe sahip Cumhuriyet kurumudur. Bugüne kadar alanında önemli birçok isimi mezun etmiş Gaziantep Lisesi, son dönemlerde değersizleştirilip, itibarsızlaştırmaktadır.

Bu bağlamda;

1- Bahçelievler Mahallesi, Atatürk Bulvarı, Gaziantep Lisesi içi No: 141 Şahinbey/Gaziantep adresinde kaç okul bulunmakta?

2- Bu okulların isimleri, kuruluş tarihleri ve öğrenci mevcutları nedir?

3- Daha önce Gaziantep Lisesine ait olan bu kampüs alanı şimdi hangi okullarca ortak kullanılmaktadır?

4- Bu okulların Gaziantep Lisesi kampüsü içine açılmasındaki karar kimler tarafından nasıl verildi? Bununla ilgili Bakanlığın ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bir raporu var mı?

5- Yüz yıllık tarihe, köklü ve başarılı bir geçmişe sahip olan Gaziantep Lisesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanı olarak son dönemlerde bu yapılan düzenlemelerden haberiniz oldu mu? Haberiniz yok ise Gaziantep’e ve ülkemize kazandırdığı birçok değerin ve başarının göz önünde bulundurularak bu yapılan hatadan dönülmesi adına bir girişimde bulunacak mısınız?”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.