Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep sürdürülebilirlik yolunda

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ‘’Sürdürülebilirlik Yolunda Gaziantep” konulu önemli bir programa daha imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2018 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 22:32
Kaynak: İHA
Gaziantep sürdürülebilirlik yolunda

HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde (KKM) gerçekleşen “Sürdürülebilirlik Yolunda Gaziantep” sempozyumuna, HKÜ Rektör V. Prof. Dr. Edibe Sözen ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katıldı. Açılış konuşmalarıyla başlayan sempozyumda, birbirinden değerli konuşmacılar önemli sunumlar yaptı.

ŞEHRİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÇEŞİTLİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Açılış konuşması yapan Sözen: “ Sürdürülebilirlik yolunda Gaziantep isimli sempozyumda bir araya geldik. Bu şehrin sürdürülebilirliği açısından çeşitli çalışmalar yapacağız. Birbirinden değerli konuşmacılarımız uzmanlık alanlarında önemli tespitlerini ve projelerini aktaracak. Güzel bir dünya mirası, güzel bir ülke mirası, güzel bir şehir mirası sürdürülebilirliğin nihai amacıdır. Kentsel alanlara dokunma konusunda üniversite olarak çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Mimari, hayat kalitesi, su, enerji gibi çeşitli alanlarda sürdürülebilirlik çalışmalarız devamlı olarak sürecektir. Bugün burada gerçekleştirdikleri bu tür çalışmalar için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum verimli bir panel olacağını umuyorum” dedi.

“YENİ BİR KALKINMA MODELİNE İHTİYAÇ DUYUYORUZ”

Sürdürebilirlik Yolunda Gaziantep programında açılış konuşması yapan ve sürdürülebilir bir kent için insanı merkeze almalısınız diyen Fatma Şahin: “Hasan Kalyoncu Üniversitesinde hayata dokunan, akademik dünyayla yaşam arasında çok güçlü bir köprü kuran ve bu alanda yaptığı çalışmaların şehrimiz adına ne kadar önemli olduğunu belirtmek isterim. Sürdürülebilir kalkınma bütün dünyanın konuştuğu bir konudur. Sürdürülebilir kalkınmanın içeriğine baktığımız zaman aslında sosyal adaletin, sosyal barışın, ne anlama geldiğini ekonomik kalkınmanın tek başına mutlu etmediğini, yaşanabilir şehirler noktasında ekonomik kalkınmayla birlikte insanı merkeze alan yeni bir kalkınma modeline ihtiyaç duyuyoruz. Dünya üzerinde yeni bir şey söylemek gerekiyor. Bunu yaparken de bilimi ve teknolojiyi akademik bakışı merkeze alarak çalışmayı tamamlamak gerekiyor. Kıymetli rektörümüzün de dediği gibi yaptığınız çalışmaların içine çevresel kalınmayı ve ekolojiyi bunların içerisine koymazsanız, yaşanabilir şehirler çerçevesinde istediğiniz sonuca ulaşamıyorsunuz” dedi.

SÜRDÜREBİLİRLİK HKÜ’DE MASAYA YATIRILDI

Açılış konuşmalarının ardından iki oturum olarak yapılan sempozyumda; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Ergönül ilk oturumda ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Arayıcı ise ikinci oturumda moderatörlük yaptı. Sempozyumda konuşmacı olarak; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güzin Konuk: Yaşanılabilir kentler ve sürdürülebilirlik için yeni modeller, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreteri Deniz Köken: Sanayileşmenin ve şehirleşmenin sürdürülebilirliği, Özyeğin Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Pınar Mengüç: Sürdürülebilirlik için verimlilik - disiplinler arası ve ötesi bir yaklaşım konularıyla ilk oturumda önemli konuşmalar ve sunumlar yaptı.

Sempozyumun ikinci oturumunda ise; Mimar Erden Güven ve Şehir Planlancısı Serdar Nizamoğlu: Stratejik kent planlama ve ekolojik yaklaşımlar, Toki İştirakı Gedaş Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Değerleme Birim Müdürü H. Erhan Okutan: Gayrimenkul değerlendirmenin sürdürülebilir kalkınmaya katkısı ve Boğaziçi üniversitesi – Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Gençlik Oluşumu Türkiye Koordinatörü Emin Toygar Akay: Sürdürülebilir toplumdaki gençliğin rolü’’ konularında panel, konferans ve tartışmalar yaptı.

Katılım ve ilginin yoğun olduğu sürdürülebilirlik yolunda Gaziantep sempozyumu katılımcıların sunumlarının yanında video gösterisi, soru cevap kısmı ve katılımcılara verilen plaket takdimiyle son buldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.