Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep’in değerleri fotoğraflarla sergilendi

Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yelken, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesi içerisinde ‘’Tarihi, turistik ve kültürel değerleriyle Gaziantep’’ konulu fotoğraf sergisi açtı.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2019 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 11:39
Kaynak: İHA
Gaziantep’in değerleri fotoğraflarla sergilendi

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesi içerisinde düzenlenen ‘’Tarihi, turistik ve kültürel değerleriyle Gaziantep’’ konulu fotoğraf sergisi Gaziantep Kültür ve Turizm il Müdürü Mehmet Bülent Öztürk tarafından açıldı.

Münüf Paşa il Halk Kütüphanesi Güzel sanatlar galerisinde Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yelken’in fotoğraflarının yer aldığı sergide Gaziantep’in Tarihi, turistik ve kültürel değerleri ortaya konuyor.

Serginin açılışında konuşan Gaziantep Kültür ve Turizm il Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, Turizmin ülkelerin kalkınmasında önemli rol üstlendiğini, Gaziantep olarak bu kalkınmada yerlerini aldıklarını söyledi.

18-25 Nisan Turizm haftasını bir çok etkinliklerle kutlamaya çalıştıklarını belirten Öztürk ‘’Turizm olgusunu toplumun her kesimine yaymak için bir çok projeye imza atıyoruz. Dünyanın en eski yerleşin birimlerinden birisi olan Gaziantep’teki kültürel değerleri korumak, ve geleceğe aktarmak için çaba sarf ediyoruz. Bugün burada Hasan Yelken arkadaşımıza, Gaziantep’in değerlerini öne çıkartıp sergilediği için teşekkür ediyorum. Gaziantep’in ruhunu yansıtan fotoğraflar geleceğe belge niteliğindedir. O yüzden tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yelken’de fotoğrafın her zaman bir belge niteliği taşıdığını ve bu yüzdende Gaziantep’in her yönünü fotoğraflarla belgelemeye çalıştığını dile getirdi.

‘’Tarihi, turistik ve kültürel değerleriyle Gaziantep’’konulu sergi de Gaziantep’i n güzelliklerini anlatmaya çalıştığını belirten Yelken ‘’Yıllardır Gaziantep’ i fotoğraflayıp arşivliyorum. Bunlar geçmişten geleceğe birer belge ve kaynak olarak kalacak. Böyle bir sergiye imza attığım içinde mutluluk duyuyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.