Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAZİANTEP’İN GÜNEŞİ OLACAK BARAJ

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2020 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2023 20:53
Kaynak: İHA
GAZİANTEP’İN GÜNEŞİ OLACAK BARAJ

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Gaziantep iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Gaziantep ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Gastronomi Şehri Gaziantep’ in şirin ilçelerinden İslahiye’mizde bulunan Güneş Barajında gölet inşaatı tamamlanarak 20.10.2019 tarihinde su tutmaya başlanan barajımızda doluluk oranı % 80 seviyesinde olduğunu açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘Çalışmaları devam eden İslahiye Güneş Barajı projesinin tamamlanması ile 5 bin 40 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını belirtti.

BÖLGE İNSANINA EK GELİR SAĞLANACAK

İslahiye Güneş deresi üzerine kil çekirdekli homojen dolgu olan İslahiye Güneş Barajının Temelden 39 metre yüksekliği 3,08 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip olduğunun altını çizen Aydın,’ İslahiye Güneş Barajının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artarak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2019 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 5 milyon 300 bin TL gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir. ’dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.