Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantepli kursiyerler madalya ile dönüyor

Gastronomi kenti Gaziantep'te yemek kursuna katılan kursiyerlerden ikisi 6. Alanya Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması’ndan altın ve bronz madalya ile döndü.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2017 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 20:33
Kaynak: İHA
Gaziantepli kursiyerler madalya ile dönüyor

Gastronomi kenti Gaziantep'te yemek kursuna katılan kursiyerlerden ikisi 6. Alanya Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması’ndan altın ve bronz madalya ile döndü. 
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GASMEK) mutfağında keşfedilen Fıstıklı humus yatağında karamelize soğanlı mürdüm erikli kuzu bonfile yemeğiyle yarışmaya katılan üniversite öğrencisi Furkan Yavuz Üniversite Kategorisi’nde altın madalya alırken, Usta Şefler Kategorisi’nde ev hanımı Sema Özaslan ise 'damat dolması' yemeğiyle gümüş madalya ile ödüllendirildi. 3 gün süren organizasyonda "Yöresel Yemekler", "Display", "Profesyonel Şefler", "Lise Düzeyi Öğrenciler" ve "Üniversite Düzeyi Öğrenciler" olmak üzere 5 kategoride toplam 615 aşçı yarıştı.
Yemek yarışmasında usta şefler, gurmeler, televizyon yemek programcısı ve yerel katılımcılardan oluşan jüri tarafından hem lezzet hem de sunum açısından değerlendirmeye alındı. Yarışmaya, İsrail, Filistin, Yunanistan, Romanya, Makedonya ve Brezilya'dan da aşçılar katıldı.
GASMEK Yiyecek İçecek Zümre Başkanı Selen Yetkin, başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "1. yemeğimiz ile Üniversite Kategorisi'nde yarışmaya katıldık. Birinci olan kursiyerimize sadece bu GASMEK mutfağından çıkan özel bir yemek çıkardık. Bizden Gaziantep’ten çıkan bir şeyler olsun istedik. Yemeğin içinde bizi en güzel temsil eden şeyin fıstık olduğunu düşünerek fıstık kattık. 2. olan kursiyerimiz için ise ev hanımı olmasına rağmen Usta Şefler Kategorisi'nde usta şefler ile yarıştı" dedi.

Ev hanımı usta şefler ile yarıştı
Yarışmada gümüş madalya kazanan Sema Özaslan, katıldığı yarışmada çeşitli ülkelerden gelen yabancı yarışmacıların haricinde yarıştığı kategoride usta şefler de yer alıyordu. Usta şeflerin arasından 2. olmayı başaran Özaslan, Gaziantep’e gümüş madalya ile döndü. Özaslan, "Alanya’da düzenlenen Altın Kepçe Yemek Yarışması'nda ikinci oldum. Benim katıldığım kategoride 6 tane yabancı yarışmacı da vardı. Ustalarla beraber yarıştık. Gaziantep’in yöresel 'damat dolması' adlı yemeğiyle yarışmaya katıldım. Çok güzel geçti. Çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Altın madalya fıstıklı yemeğin oldu
Altın Kepçe Yarışması'nda birinci olan üniversite öğrencisi Furkan Yavuz, yarışmaya Gaziantep’in yeşil altını Antep fıstıklı bir yemek ile katıldı. İlk defa keşfedilen fıstıklı humus yatağında karamelize soğanlı mürdüm erikli kuzu bonfile yemeği, GASMEK mutfağında uzun emekler sonucu ortaya çıktı. Adı gibi tadı da ilginç olan yemek, Furkan Yavuz'u birincilik koltuğuna taşıdı. Jüri üyelerinin büyük beğenisini toplayan yemek, Yavuz'a altın madalya kazandırdı.
Yarışmada birinci olmanın mutluluğunu yaşayan Yavuz, "Üniversite öğrencileri ana yemek Türk mutfağı kategorisinde altın madalya aldım. Fıstıklı humusu hazırlarken özellikle gastronomi şehri Gaziantep’i yansıtsın diye düşündük. Ve bu yüzden fıstıklı humusu tercih ettik. Bu yemekte mürdüm eriğimiz var. Mürdüm eriğinden sos ürettik. Bunu kendimiz GASMEK ailesi olarak ürettik. Mürdüm eriğine, tarçın, şeker, krema ve zeytinyağı ile makinede çektik. Daha sonra kaynattık ve sosta sunum tabağımızda kullandık" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.