Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Gazianteplinin trafik çilesi, elektrik kesintisi bitmiyor!”

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2021 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:41
Kaynak: İHA
“Gazianteplinin trafik çilesi, elektrik kesintisi bitmiyor!”

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Göçmenlerle birlikte 3 milyon dolayında olan kentin nüfusuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Gaziantep’in ne alt yapısı nede üst yapısı bu nüfusu kaldıramıyor. Konut yetersiz, elektrik altyapısı yetersiz, yollar yetersiz. AKP Hükümeti madem Gaziantep’e bu kadar sığınmacıyı yerleştirdi, Gaziantepli hemşerilerimizin mağdur olmaması için kentimizin alt yapı ve üst yapısına gerekli yatırımları yapması gerek” ifadelerini kullandı. 

Yılmazkaya, Gaziantep’teki trafik keşmekeşliği, 8-10 saatlik elektrik kesintileri ve yüksek konut fiyatlarının yanı sıra ev kiralarındaki fahiş fiyatlarla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye nüfusu her yıl giderek artış göstermektedir. İllere göre Türkiye nüfusu farklık göstermektedir ancak, kırsal alandan şehre başlayan göçlerle kentleşme oranı giderek artmasının yanı sıra, özellikle ülkemizdik sığınmacılar nedeniyle birçok ilin nüfusunda önemli oranlarda artışlar gerçekleşmiştir. Bu artışlar o kadar yüksektir ki birçok ilin demografik yapısı bile bozulmuştur.

Milletvekili olduğum Gaziantep nüfusa oranla İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’dan sonra en büyük 5. İl konumunda. İllere göre nüfus sıralamasında başı İstanbul çekerken 9. sıradaki Gaziantep yoğun göçmen nüfusu nedeniyle 5. sıraya kadar yükseldi. Gaziantep’in ne alt yapısı nede üst yapısı bu nüfusu kaldıramıyor. Gayri resmi verilere göre 3 milyona dayanan Gaziantep nüfusu yüzünden kente trafik çilesi hiç bitmiyor. 2 milyon nüfusa göre planlanan yollar bu yoğunluğu kaldırmıyor. Birçok yerde trafik keşmekeş durumda. Yeterli olmayan elektrik alt yapısı devamlı sorun yaratıyor, kentte devamlı elektrik kesintisi yaşanıyor. Konut yetersizliği kira fiyatlarını tetiklediği gibi insanlar, artan konut fiyatları yüzünden ev bulamıyor” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP’İN GENEL BÜTÇEDEN HAK ETTİĞİ PAY VERİLMİYOR!

Yılmazkaya, “Her şeyi kendi öz sermayesiyle yapan Gaziantep, ülke ekonomisine yaptığı katkının karışlığını alabilseydi, alt yapısında, üst yapısına kadar birçok şeyi her zaman olduğu gibi yine kendi kendine yapabilirdi. AKP Hükümeti madem Gaziantep’e bu kadar sığınmacıyı yerleştirdi, genel bütçeden de Gaziantep’in hak ettiği payı vermiyor, Gaziantepli hemşerilerimizin mağdur olmaması için kentimizin alt yapı ve üst yapısına gerekli yatırımları bir an önce yapmalı” dedi.

Yılmazkaya, “Gaziantep sanayisiyle, ticaretiyle ülke ekonomisine önemli ölçüde katma değer sağlayan bir kent. İstanbul, Bursa, Kocaeli, Ankara ve İzmir’in bulunduğu devler liginde 5. sırada olan Gaziantep iş insanlarının kendi öz sermayeleriyle gösterdiği büyük çabalar sonucu önemli başarılara imza atmıştır. Gaziantep’in bölgeye ve ülkeye kattığı ekonomik katkılara rağmen AKP Hükümeti tarafından kentimize yeterli düzeyde kaynak ayrılmamaktadır. Gaziantep’in ülkeye kazandırdığı katma değere rağmen genel bütçeden adil bir şekilde pay alamaması, kentin hak ettiği gelişmeyi sağlamamasında ki en büyük etkenlerden biridir” ifadelerini kullandı.  

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.