Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençler işsiz, borçlu ve kaygılılar!

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, üniversiteyi bitirdikleri halde iş bulmadığı için KYK borçlarını ödeyemeyen ve haklarında yasal işlem başlatılan gençlerin kredi borçlarının silinmesi için çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2021 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:05
Kaynak: İHA
Gençler işsiz, borçlu ve kaygılılar!

Genç işsizlik oranın her geçen gün arttığını hatırlatan Kaplan, “KPSS’ de birinci olduğu halde mülakatta elenen gençler varken; sahte diplomalı yandaşların 4-5 maaş aldığı ülkemizde artık atamalar siyasetle değil, liyakatle yapılmalı!” dedi. Nitelikli işsizlerin sürekli arttığını vurgulayan Kaplan, ”Ülkemizde gelir düzeyi eşitsizliğinin de aynı doğrultuda artması, sistemin tamamen gözden geçirilmesi gerektiğinin en açık kanıtıdır. Bu şekilde devam edemeyiz. Gençlerimiz işsiz, borçlu ve kaygılılar!” dedi.

Ülke genelinde 3 milyon 100 bin gencin KYK borcunu ödeyemediğini ve 300 bin borçlu genç için ise yasal işlem başlatıldığını kaydeden Kaplan, “Bu gençlerin ücretsiz eğitim hakkı gasp edilmiştir. İş imkânı da tanınmadığı gibi borç batağına sürükleniyorlar. Her gün yüzlerce gençten mesajlar alıyoruz. İçlerinde öğrenim kredisi aldığı halde maddi sebeplerden okuluna devam edememiş, mezun olamadığı gibi bir de KYK’ ya borçlanmış gençler bile var. Hatta iki üniversite mezunları ve KPSS’ de derece yapanlar bile işsiz ve KYK’ ya borçlular. Özetle KYK borçlarını yapılandırmak hiçbir şeyi değiştirmez. Bu borçların tamamı silinmelidir! İş vermediğiniz gençler borç ödeyemez” dedi.

YANDAŞ ŞİRKETLERİN DEĞİL, GENÇLERİN BORÇLARINI SİLİN

“Mecliste defalarca “KYK borçları silinsin” tekliflerini reddetmelerine rağmen 5’li çetenin vergi borçlarını tek kalemde silenler, iş imkânı sağlayamadığı gençlerine icra takibini hak gördüler.” diyen Milletvekili, “Bu kabul edilemez bir adaletsizliktir. Yalnızca Cengiz inşaatın silinen vergi borcuyla 42 bin gencin KYK borcu ödenebilirdi. Yandaş şirketlerin değil, gençlerin borçlarını silin. Hepimizin geleceği olan bu gençler ülkemizde hayata yenik başlatılıyor. Bu ülkemiz için de geleceğimiz içinde büyük kayıptır. Desteklenmesi gerekenler, geleceğimizi şekillendiren gençler olmalıdır. Sürekli artan beyin göçü ve iltica başvuruları da bunun en somut kanıtıdır. “ dedi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.