Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GIDA ÜRÜNLERİNDE PANİĞE NEDEN OLACAK BİR DURUM YOK

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep’in Türkiye’nin gıda deposu olduğunu belirterek, vatandaşın gıda ürünlerinin stoku ve fiyatı noktasında panik yapmasına gerek olmadığı vurgusu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2020 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:41
Kaynak: İHA
GIDA ÜRÜNLERİNDE PANİĞE NEDEN OLACAK BİR DURUM YOK

Tüm dünya genelinde toplumsal sağlığı ve ekonomiyi etkileyerek hükümetlerin üst düzey tedbirler almasına neden olan koronavirüse ilişkin resmi olmayan kaynaklardan yayılan bazı haberler vatandaşları paniğe sevk etmekte. Gıda ürünlerinin tükendiği söylemleri de bu asılsız haberlerden biri.

“Herhangi bir paniğe neden olacak durum yok” diyen GTO Başkanı Tuncay Yıldırım konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Tüm dünya toplumları olarak bir virüs ile mücadele ediyoruz. Yaşamın tüm alanlarını etkileyen bu zorlu bir süreçte ne yazık ki insan sağlığını ve toplumsal huzuru hiçe sayarak iş etiğine yakışmayacak şekilde davranan firmalar olduğunu görüyoruz. Stokun tükendiği iddiaları ile haksız fiyat artışları yaparak vatandaşı mağdur etmekteler. Tüm vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun. Gıda ürünlerinde herhangi bir sıkıntı yok, GATEM’de yeterli stok mevcut.”

Ticaret İl Müdürlüğü’nün sıkı denetimler ile haksız fiyat artışlarını tespit ettiğini aktaran Yıldırım, “Fahiş fiyata ürün satanları Alo 175 Tüketici Danışma Hattına bildirebilirsiniz. Veya Haksız Fiyat Artışı (HFA) mobil uygulaması üzerinden Ticaret Bakanlığının ilgili birimine iletebilirsiniz. Oda ve Borsalar olarak da bize intikal eden şikâyetleri disiplin kurallarımız çerçevesinde değerlendirip gerekli prosedürleri uygulayacağız.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.