Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GKV Özel Ortaokulunda “Barış Elçileri” görev başında

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında yürütülen Barış Elçileri projesi kapsamında ortaokulda da barış elçileri seçilerek göreve başladı

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2019 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:23
Kaynak: İHA
GKV Özel Ortaokulunda “Barış Elçileri” görev başında

Okulda arkadaş grupları arasındaki şiddeti, anlaşmazlıkları en aza indirgemeyi hedefleyen Barış Elçileri Projesi uzun yıllardır GKV Özel Okullarında uygulanıyor.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu rehberlik öğretmenleri Gökçe Bekar ve Suzan Bağcı rehberliğinde yürütülmekte olan “Barış Köşesi” projesi kapsamında “Barış Elçisi” olarak seçilen öğrenciler göreve başladı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu rehberlik öğretmenleri Gökçe Bekar ve Suzan Bağcı projenin dana önce ilkokul da uygulandığını elde edilen başarılı sonuçların ardından ortaokul öğrencilerine yönelik te gerçekleştirileceğini ifade ederek “Barış Elçileri, iletişim becerileri gelişmiş, farklılıklara saygılı, öfke yönetimini sağlayabilen bireyler arasından seçiliyor. Her sınıftan ayda bir kez olmak üzere bir öğrenci yeni barış elçisi seçiliyor. Barış Elçisi olarak seçilen öğrenciler dünya barışına katkı sağlamak için çalışmalar yapıyorlar. Proje öğrencilerin birçok yönden gelişmesine de önemli katkılar sağlıyor. Öğrenciler çatışma çözme becerilerini öğrendikten sonra kendi anlaşmazlıklarını bir yetişkin yardımına ve desteğine başvurmadan bizzat kendileri çözebilir hale gelirler. Öğretmen yardımına çok seyrek başvurulacağı için öğretmenlerin zamanlarının önemli bir bölümünün öğrenme ve öğretme sürecine ayrılmış olacaktır. Kazanılan beceriler öğrencilerin özsaygı, öz düzenleme ve özgüven becerilerinin gelişimine katkıda bulunacaktır. Öğrenciler ve öğretmenler arasında yaşanan tansiyonu düşürecektir” dediler.

BARIŞ ELÇİLERİ ROZETLERİNİ TAKTI

Eylül-Ekim ayında ilk kez Barış Elçileri olarak seçilen öğrencilere yapılan törenle Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokul Müdürü Abdullah Dağlı “Barış Elçisi Rozetleri”ni teslim etmişti. Kasım ayında seçilen yeni barış elçilerine rozet teslim töreninde arkadaşları rozetlerini teslim ederken; görevlerini başarıyla tamamlayan elçilere ise başarı sertifikaları takdim edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.