Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gökdağ: Her şey şaibeli hale geldi

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2018 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 22:42
Kaynak: İHA
Gökdağ: Her şey şaibeli hale geldi

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, “TBMM Genel Kurulu’nda Şaibeli referandumun sonuçları hakkında verilen önergeyle ilgili yaptığı konuşmasında; AKP’nin 2002 yılından bu güne bu ülkedeki bütün kurumları tartışılır hâle getirdiğini ve her şeyi şaibeli hâle getirmekte oldukça usta olduğunu söyledi.

Gökdağ, “Kimse hiçbir kuruma güvenir durumda değil. Yargıya güven yok, dış politikaya güven yok. Bugün "Ey Amerika!" deyip, yarın Amerika'nın yanındasınız, ertesi gün "Ey Rusya!" diyorsunuz, sonra Rusya'nın yanındasınız; İsrail'e "Ey İsrail!" diyorsunuz, daha sonra İsrail'in dizinin dibindesiniz” dedi.

Gökdağ;”Eğitim… Karıştırdınız, şaibeli hâle getirdiniz, milletin kafası karışık; öğretmenin, velinin, öğrencinin, müdürün, herkesin kafası karışık. Ekonomi... Ekonomide kimse yarını göremiyor, her şey şaibeli. Seçimler..., demokrasimizin bütün eksikliğine, aksaklığına rağmen bu ülkede en iyi yapılan şeylerden bir tanesi seçimlerdi. Seçimler olur, halk, millet iradesini yansıtır ve o sonuçlara da herkes saygı gösterir, kimsenin aklına "Acaba seçimlerde bir şaibe mi oldu?" sorusu gelmezdi. Ama bugün, seçimlere de şaibe bulaştırdınız. Ne yaptınız? 16 Nisan referandumunda mühürsüz oy pusulalarını geçerli kıldınız yasaya rağmen. Yasa "Mühürsüz oylar geçersiz olur." demesine rağmen yasaya aykırı mühürsüz oy pusulalarını geçerli kıldınız. O zaman -Sayın Genel Başkanımız başta olmak üzere- "Bu seçimler şaibelidir. Bu sonuçlar meşru değildir." diye söylediğimizde hepiniz olduğunuz yerden oturup kalktınız. Ama bugün, çıkardığınız ittifak yasasıyla 16 Nisandaki seçim sonuçlarının yasal olmadığını siz kendiniz ilan ettiniz yani 16 Nisandaki bu seçimlerin yasal olmadığını, Yüksek Seçim Kurulunun verdiği kararın yasal olmadığını ittifak yasasıyla seçim yasasında değişiklik yaparak kabul ettiniz. Neden? Eğer zaten 16 Nisanda mühürsüz oylar geçerli sayılabiliyor ise, bunun yasal altyapısı var ise, bu değiştirdiğiniz seçim yasasında mühürsüz oyların geçerli olabileceği şeklindeki düzenlemeyi neden yaptınız? Çünkü siz de biliyorsunuz ki 16 Nisanda Yüksek Seçim Kurulunun verdiği karar yasal değil, hukuki değildir” dedi.

“BU MİLLET KARANLIK GÜNLERİN HESABINI YAPILACAK İLK SEÇİMLERDE SİZDEN SORACAK”

Gökdağ;”kendinizi kurtarmaya çalışıyorsunuz. Ne yaparsanız yapın korkunun ecele faydası yok. Yapılacak ilk seçimlerde, ne zaman yapılırsa yapılsın, yarın, üç gün sonra, on beş gün sonra, 26 Ağustosta, ne zaman yapılırsa yapılsın...yasal düzenlemeler, yasal olmayan düzenlemeler, hukuki olmayan düzenlemeler yapın, yapılacak ilk seçimlerde millet bu karanlık günlerin hesabını soracak ve ülkenin üzerindeki karanlığı güneşli günlere çevirecek. Buna inancımız tam. Yapılacak seçimlerde de hangi düzenlemeyi yaparsanız yapın seçim güvenliği alınacak ve bir tek oyun heba edilmeyeceğini buradan sevgili yurttaşlarıma, vatandaşlarıma duyuruyorum” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.