Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görme engeli öğrenciler için anlamlı proje

GAP Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine "Mini Teknolojiler ile Dev Adımlar Projesi" kapsamında Braille (kabartma klavyeli) cihaz hediye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2017 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:25
Kaynak: İHA
Görme engeli öğrenciler için anlamlı proje

GAP Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulunda gerçekleştirilen törende, cihazın tanıtımı yapılarak engellilere sağlayacağı katkılar anlatıldı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Meclis Plan Bütçe Komisyon Sözcüsü Nejat Koçer, törende yaptığı konuşmada, bu projenin Gaziantep'e çok yakıştığını belirtti.

AK Parti hükümetlerinin son 15 yılda sosyal devlet anlayışıyla birçok alanda değerli hizmetlere imza attığını anlatan Koçer, şöyle devam etti:

"Bakanımız Fatma Şahin'in Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde başlattığı önemli girişimle toplumun birçok bölümünde engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine eğitim için verilen destekler her geçen gün artıyor. Bu konuda bizim de Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda yaptığımız çok önemli çalışmalarımız var. Görme engellilerin dostu ve kardeşi olarak elimizden gelen çaba ve gayreti bugüne kadar hep gösteriyorduk ama bugünden sonra daha fazla göstereceğimize huzurunuzda söz veriyorum."

Bu güzel bir projeyi eşi Füsun Koçer'in farkındalığıyla öğrendiğini ifade eden Koçer, "Bu cihazı bilmiyordum. Eşim bu projeyle ilgilenmeye başlayınca öğrendim. Gaziantep'teki Görme engelliler derneğinin ve Türkiye görme engelliler genel merkezinin projenin hayata geçmesinde büyük emekleri var. Proje, okulumuza hayırlı olsun. Bu proje Gaziantep'e çok yakıştı. Dijital dünya ile görme engellileri buluşturan bu proje çok değerli. Bu projelerin gelişmesi ve büyümesini diliyorum. Emeğe geçen herkesi teşekkür ediyorum. Kapımız her zaman sizlere açık" diye konuştu.

"ÖZGÜVEN SAHİBİ OLUN HER ŞEYİ BAŞARABİLECEK GÜCÜNÜZ VAR"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise "Mevlam her birimizi farklı yaratmış. Engel elde, ayakta, gözde, kulakta değil. İnsanın vicdanı yoksa o insan engellidir. Özgüven sahibi olun, her şeyi başarabilecek gücünüz var. Bu millet ve bu devlet sizin yanınızda. Görme engelliler eğitimde çok iyi. Muhteşem bir hafızaları ve zekaları var. Azıcık fırsat verildiğinde neler yapabildiklerini görüyoruz. Kalkınmanın parçası olmanızı istiyoruz. Projeye desteklerinden dolayı Füsun hanıma çok teşekkür ediyorum. Biz her zaman size destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

"IŞIĞIN AYDINLIĞINDAN İSTİFADE EDİYORUZ"

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete de bu anlamlı bir projede GAP Görme Engelliler Okulu'nun pilot olarak tercih edilmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Bu cihazla engel diye görünen birçok şeyin ortadan kaldırıldığını gördüklerini belirten Mete, "Toplumda feda edilecek tek bir birey dahi yoktur. Engelleri kaldırmak açısından bir bakış oluşturmak zorundayız. Belki bizim anladığımız manada görme engeli olan engellilerimizin aslında çok güzel gönülleri var. Biz onların gönüllerinden yayılan ışığın aydınlığından istifade ediyoruz" şeklinde konuştu.

"İSTİHDAMA BÜYÜK KATKI SAĞLADI"

Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Genel Başkanı Nuran Özgül ise derneklerinin ülke genelinde görme engellilerin sorunlarını ve çözüm yollarını belirlemek, toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak adına 1974 yılında kurulduğunu hatırlattı.

Eğitim alan görme engellinin istihdam edileceği, üreteceği ve topluma değer katabileceği gerçeğinden yola çıkarak kuruluşundan bu güne engellilerin eğitim ve istihdamları konusunda faaliyetlere devam ettiklerini vurgulayan Özgül, "Derneğimiz istihdama büyük katkı sağladık, farkındalık çalışmalarının yanı sıra birçok çalışmalara da ağırlık veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından görme engelli öğrencilere üzerinde Braille (kabartma yazı alfabesi) bulunan sesli cihaz hediye edildi.

FÜSUN KOÇER'E TEŞEKKÜR PLAKETİ

Törende projeye destek ve himayelerinden dolayı Kutnu Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Füsun Koçer'e, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin teşekkür plaketi verdi.

Törene, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Önal İnaltekin, Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Başkanı Nuran Özgül, Kutnu Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Füsun Koçer, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.