Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözlere ışık olan protokol

Şehitlerimizin emanetleri olan çocuklarına göz taraması yapılarak ihtiyacı olanlara gözlüklerinin temin edilmesini içeren işbirliği protokolü imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2020 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 02:10
Kaynak: İHA
Gözlere ışık olan protokol

Valilik makamında düzenlenen imza töreninde konuyla ilgili açıklama yapan Vali Davut Gül, “Biz hep şehitlerimiz bu millete bu devlete emanet diyorduk. Devletimiz şehidine, şehit yakınlarına, gazisine her zaman sahip çıkıyor. Ama milletin bir ferdi olarak hayırseverlerimizin de bu durumdan vazife çıkartıp buna sahip çıkmaları çok önemli” dedi.

Protokolün 18 yaş altı çocukları kapsayacağını ifade eden Gül, “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün aziz şehitlerimizin 18 yaş altı çocuklarını tespit edecek, Sağlık İl Müdürlüğümüz de kamu hastanelerinde çocuklarımızın taramalarını yapacak. Hayırseverimiz de cam ve çerçevesini SGK’nın ödemediği kısımları karşılayacak. İnşallah sayıları artmaz. Ama bu protokolle Gaziantep’te ki bütün şehitlerimizin evlatlarının gözlükle ilgili çerçeveyle ilgili taleplerini Ottica Optik firması karşılayacak” ifadelerini kullanarak hayırlı olması temennisinde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Yıldırım, hedefimiz çocuklarımızın yüzlerinde tebessüm oluşturabilmek dedi.

İl Sağlık Müdürü Serdar Sarıfakı, protokolün hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Hayırsever firma sahibi Ersan Aksakal ise 55 şehit çocuğuna destek vereceklerini aktararak “Vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin emanetlerine karınca kararınca destek olmaya çalışıyoruz. Umarız faydalı oluruz” diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında Vali Gül, İl Sağlık Müdürü Sarıfakı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yıldırım ile hayırsever Aksakal arasında protokol imza altına alındı.

Protokol töreninde Vali Gül’ün eşi Gülden Gül hanımefendi de bulundu.  

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.