Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTO’DA MACARİSTAN PAZARI KONUŞULDU

Gaziantep Ticaret Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren GTO Dış Ticaret İstihbarat Merkezi organizasyonunda "Macaristan-Gaziantep Arasında İş Birliği Fırsatları" konulu webinar gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2021 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:50
Kaynak: İHA
GTO’DA MACARİSTAN PAZARI KONUŞULDU

Gaziantep’in Macaristan ile olan ticari ilişkileri, potansiyel sektörler ve yeni fırsatların irdelendiği webinarın konuşmacıları GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, DEİK Macaristan İş Konseyi Üyesi Fikret Nas, HEPA Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Burak Aktaş, Macaristan Ankara Ticari Ateşesi Aron Sipos ve Macar Eximbank Türkiye Temsilcisi Arda Tugay oldu.

GTO Genel Sekreteri Baran Uçaner’in moderatörlüğünü üstlendiği, Macaristan’ın ekonomik durumu, ticari altyapısı, Avrupa ülkeleriyle olan ilişkileri ve sunduğu fırsatlara ilişkin sunumların gerçekleştirildiği webinarda konuşan GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, Macaristan ve Türkiye arasında “iki ülke” ilişkisinden önce “iki halk” ilişkisi olduğunu vurgulayarak, “Macar ve Türk halkı birbirine derin ve güçlü bağlarla bağlıdır. Biz istiyoruz ki; bu kadim dostluk ve kültürel yakınlığımızı her iki taraf için maddi kazanç da sağlayacak ilişkilerle pekiştirelim. Bu toplantıda bir araya geliş sebebimiz de bu.” dedi.

2020 yılında Gaziantep-Macaristan ticaret hacminin 46 milyon dolar olarak gerçekleştiğini ifade eden Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:

“Gaziantep’in ve Macaristan’ın potansiyeli değerlendirildiğinde bu rakam maalesef yetersiz kalıyor. Yaptığımız bu toplantı umut ediyorum ki her iki tarafın da kazançlı çıkacağı iş birlikleriyle sonuçlanacak, mevcut ticaret hacmimizi bir üst seviyeye çıkartacak. Ticari diplomasi sayesinde potansiyelimizi hareketlendireceğimizden şüphem yok. Gaziantep Ticaret Odası bu kentin ticari alandaki en büyük çatı kuruluşu… Güçlü ilişkilerin temelinin de ticaretin kalbinin attığı bu Odada atılacağından eminim.”

MACARİSTAN, TÜRKİYE’NİN AVRUPA’DAKİ EN YAKIN DOSTUDUR

Webinarda yaptığı konuşmada Türkiye-Macaristan ilişkilerine değinen ve bu ilişkilerin ticari anlamda da önemli sonuçlar doğuracağını söyleyen Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, “Macaristan, Türkiye’nin Avrupa’daki en yakın dostudur. 2013 yılından beri stratejik iş birliği var ülkelerimiz arasında. Uluslararası camiada da birlikte hareket ediliyoruz. Bunlar oldukça önemli şeyler.” ifadesini kullandı.

Macaristan’ın Avrupa pazarı için bir üs niteliği taşıdığını belirten Büyükelçi Matis, Türk firmalarına pek çok fırsat sunduklarını ve Avrupa pazarına açılmak isteyen Gaziantepli firmalar için her kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.