Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Haşere Mücadelesi Neden Etkili Yapılmıyor?

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2020 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 13:08
Kaynak: İHA
Haşere Mücadelesi Neden Etkili Yapılmıyor?

Bütün dünyayı etkisi alan Covid-19 süreci, kentimizde oldukça zorlu geçti. Mücadele henüz bitmiş değil. Her evde, her mekanda, her işletmede, her mekanda, her cadde, her sokakta, hatta birey birey temizlik ve hijyen şart… Kaliteli, sürdürülebilir ve nitelikli bir yaşamın temeli de zaten bu…

Yerel yönetimlerin asli işi en basit hali ile “insan hayatını kolaylaştırmak ve yerinden sağlıklı-nitelikli kamu hizmeti sunmaktır.” Bu konularda, doğumun ya da ölümün önceliği diye bir şey yoktur. Öte yandan ‘hizmet kavramı’ şehir halkı için bir bütünlüğü ifade eder. Biri öbürünü tamamlar ve eksiklik kabul etmeyen bir zincir halidir.

Bu kapsamda hem gazetemize çok sık şikayet edilen ve bu kentte yaşayan bireyler olarak bizi de çok etkileyen, “haşere” meselesini ele almak istiyoruz. Özellikle geceleri, aydınlığa-evimize-penceremize-balkonumuza doğru uçarken, hayatımızı karartan haşere ile mücadelenin tam anlamı ile yapılmadığı konusunda halkın büyük bir bölümünün hemfikir olduğunu hiç uzatmadan yazmak istiyoruz.

Covid-19 mücadelesi kapsamında, sokak sokak kenti yıkayan belediyelerimizin artık bu konuda daha etkin ve periyodik mücadele etmesi gerekiyor. Yaz sıcaklarının başlayacağı şu günlerde kapı-pencere kapatmak zorunda kalmak gerçekten çok can sıkıcı,.

Antepli’nin, oksijen çadırı olan balkonlara hapsolunan bu zorlu zamanda ilaçlama ve özellikle büyük siteler ile varoşların dezenfekte çalışmalarına hız verilmeli diye düşünüyoruz. Büyükşehir belediyemizin bu konuda gereken hassasiyeti göstermesi, çevre ve insan sağlığı açısından önemli ve öncelikli bir kentsel sorun çünkü…

Ve gereğinin bir an önce yapılacağına inanmak, bunu görmek istiyoruz. 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.