Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAYRİ SUCU’NUN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2018 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:41
Kaynak: İHA
HAYRİ SUCU’NUN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajında, “16 yıldır bu ülkeyi yönetenler kadınlarımızın sorunlarının çözümü bir yana, uygulamalarıyla sorunların daha da ağırlaşmasına yol açmışlardır” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Hayri Sucu, tarih boyunca Türk toplumunda kadına hem anne hem de toplumda dengeyi sağlayan güç olarak büyük değer verildiğini kaydetti.

İl Başkanı Hayri Sucu, kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı olduklarına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Hayatın her alanını birlikte yaşadığımız ve paylaştığımız; okulda, tarlada, fabrikada, büroda yan yana çalıştığımız, birlikte ürettiğimiz; yaşamın zorluklarına karşı birlikte mücadele ettiğimiz kadınlarımız Çağdaş Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin de en büyük teminatıdır. Cumhuriyetimizin kadınlarımıza sağladığı olanaklara rağmen ülkemizi yönetenlerin duyarsızlıkları ve kadına bakışı bugün kadınlarımızı daha zorlu bir konumda bırakmıştır. Kadın cinayetlerindeki yaygınlıklar, çocuk yaşta evlilikleri meşrulaştıracak yasa yapma girişimleri, kadın emeği üzerinde var olan sömürü düzeni bugün baş etmemiz gereken sorunların başında gelmektedir.”

KADINLARIN SESİ OLACAĞIZ

Kadınların ülkemizde erkeklere göre yüzde 25 - 50 oranında daha az ücretle çalıştırıldığını kaydeden Sucu, “Kadınların karar alma mekanizmalarına katılım düzeyi oldukça düşük. Ülkelerin kalkınması için kadın gücüne, kadın aklına ihtiyacı var. Kadınları hayatın her alanına katmadan, Türkiye'nin yarınlarını şekillendirmek mümkün olamaz. Kadınlar mutlaka örgütlenmeli, toplumsal yaşamın her alanında yaşanılan eşitsizliğin kaynağını sorgulamalı ve kaderlerini ellerine almalıdır. Kendine güvenli bireyler olmalı, Eğitime odaklanmalıdır. Eğitim almış bir kadın iyi ve kültürlü bir eş, eğitici, yaratıcı bir annedir. Aynı zamanda ayakları üzerinde durabilen güçlü bir kadındır. Kadınlar anne olarak gelecek nesili, çocukları bu bilinçle yetiştirmelidir. Kadının eşitliğe kavuşmasına giden yolda CHP’nin gerçekleştirdiği projeler, kadınların sorunlarını çözmek üzere geliştirdiği eylem planıyla kadınların sesi olmaya, sorunlarına çözüm üretmeye devam etmektedir” dedi.

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kadınların vermekte olduğu eşitlik ve özgürlük mücadelesinde her zaman onlarla omuz omuza olacaklarının altını çizen İl Başkanı Hayri Sucu, “ Güzel ülkemizin aydınlık yarınlara kavuşması kadınlarımızla birlikte yürüteceğimiz bu mücadeleye bağlıdır. Çünkü hiçbir kadın çocuklarının özgürlüklerinden mahrum bir şekilde, baskı ortamında yaşamasını istemez. Barış ve huzur içinde yaşamanın yolunun tek adam rejiminden değil, parlamenter demokrasiden geçtiği açıktır. Her türlü şiddetten uzak, barış dolu bir dünya dileği ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.