Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hıdıroğlu 2017 yılı büyüme rakamlarını değerlendirdi

TÜİK tarafından açıklanan 2017 yılı büyüme rakamlarını değerlendiren GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, “ Özel sektör-devlet işbirliğiyle Türkiye tüm engelleri aşabileceğini gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2018 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 09:14
Kaynak: İHA
Hıdıroğlu 2017 yılı büyüme rakamlarını değerlendirdi

Hayata geçirilen finansman, istihdam ve üretim destekleri çarkların dönmesini sağladı. Türkiye küresel bir güç olma yolundaki hedeflerine yürümeyi sürdürecek. İş dünyası olarak daha güçlü bir ekonomi ve daha güçlü bir Türkiye için daha çok üretim, yatırım, istihdam ve ihracatla büyümeyi devam ettirmeye kararlıyız” dedi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, 2017 yılı büyüme rakamlarını değerlendirdi. Hıdıroğlu “Ülkemiz 2017 yılındaki büyüme başarısından sonra şimdi ihtiyacımız olan bu başarıyı sürdürmelidir. 7,4’lük büyüme, geleceğe güvenle bakmamızı sağlamaktadır” dedi.

2017 yılı büyüme rakamlarının memnuniyet verici olduğunu belirten GTO Yönetim Kurulu Başkanı Hıdıroğlu, “Ülkemiz çevresindeki olumsuz gelişmelere karşın, 2017 yılı büyüme rakamlarının beklentilerin üzerinde çıkması, ülkemizin dünyadaki ilk 10 ekonomi arasında yer alma hedefine emin adımlarla ilerlediğini göstermektedir” şeklinde konuştu.

2017 yılının son çeyreğindeki yüzde 7,3’lük büyüme ve yıl genelindeki 7,4’lük büyümenin önemli bir başarı olduğuna dikkat çeken GTO Başkanı Hıdıroğlu, “Gayrisafi Yurtiçi Hâsıla (GSYH) 2017 yılında yüzde 7,4 arttı. Bu rakam ülkemizin 2017 yılında önemli bir büyüme sağladığını ortaya koymaktadır. Gayrisafi yurtiçi hasılayı oluşturan ana başlıklar incelendiğinde; sanayi sektörü yüzde 9,2, inşaat sektörü yüzde 8,9 artış gösterdi. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek-içecek faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmet sektörünün katma değeri ise yüzde 10,7 artış sağladı. Bu rakamlar ülkemizin her türlü zorluğa, çevresindeki olumsuz gelişmelere karşın dimdik ayakta olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. Ülkemizin her koşulda güçlü bir ekonomiye sahip olması iş dünyası olarak bizlerin geleceğe güvenle bakmasına ve devletimize olan güvenimizin artmasına vesile olmaktadır” diye konuştu.

Büyüme rakamlarında elde edilen başarının, Türkiye’nin her geçen gün ekonomik kalkınmasını sürdürdüğünü, 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini ortaya koyduğuna dikkat çeken Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Büyüme rakamlarında elde edilen başarı, aynı zamanda iş dünyasının basiretini de ortaya koymaktadır. Ülkemiz; devletimizin teşvik ve destekleri, özel sektörün çabaları ile büyümesini sürdürecek ve tüm hedeflerine ulaşacaktır.”

Hıdıroğlu, 2017 yılında G-20 ortalamasının 3,8 olduğunu, Türkiye’nin büyümesi ile Çin ve Hindistan’ı geride bırakarak önemli bir başarıya imza attığını, OECD ülkeleri içinde İrlanda’dan sonra ikinci büyüme oranına ulaşan ülke olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.