Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hıdıroğlu: "Bu başarı hepimizin”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, ihracattaki artıştan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Gaziantep’in her alanda olduğu gibi ihracatta da başarı hikâyeleri yazmaya devam ettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2018 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:16
Kaynak: İHA
Hıdıroğlu: "Bu başarı hepimizin”

Gaziantep’in 2017 yılında ihracatını yüzde 4,8 oranında, Aralık ayında ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,9 arttırdığını dile getiren Hıdıroğlu, Gaziantep’in 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

Geride kalan yılın sadece Gaziantep’in ihracatında değil ekonominin tamamında da atılım yılı olduğunu vurgulayan GTO Başkanı Hıdıroğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Gaziantep olarak 2017 yılını en çok ihracat yapan kentler sıralamasında 6. sırada tamamladık. İhracatçılarımızın üstün gayretleri sonucunda kentimiz ihracatını 2017 yılında geçen yıla oranla yüzde 4,8 artışla tamamladı. Üstün gayret ve emekleri için tüm ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum. 2023 hedeflerine ulaşmak için daha çok yatırım, üretim, istihdam ve ihracat yapmak zorundayız. Bunun yanında kentimize özgü yeni üretim modelleri geliştirmeliyiz. Artık geleneksel ve klasik üretimden vazgeçerek ileri teknoloji ile üretim yapmalıyız. Yine artık katma değeri yüksek ürünler üreterek, daha çok ihracat yaparak kentimizi ve ülkemizi çok daha iyi yerlere taşımalıyız. Geçen yıl küresel ve jeopolitik gelişmelerin yanı sıra dövizdeki dalgalanmanın da etkisiyle ekonomik dengelerin olumsuz etkilendiği bir dönemdi. İlimiz Gaziantep bu etkilere rağmen ihracatını attıran kentlerin başında geldi. Ülkemizin çevresindeki ve bölgemizdeki jeopolitik belirsizliklerin azalmasıyla ihracatımızın daha da artacağına inanıyorum. Önümüzdeki dönem Gaziantep’in ihracattaki başarı dönemi olarak anılacaktır.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.