Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ’de tanıtım günleri

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), üniversiteye hazırlanan gençlerin doğru bölüm tercihi yapmalarına katkı sağlamak için 'Kampüs Tanıtım Günleri' düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2021 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:49
Kaynak: İHA
HKÜ’de tanıtım günleri

Üniversitede okuma hayali kuran öğrenciler, 26-27 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi HKÜ Kampüsünü ve fakültelerini gezerek yetkililerden bilgi aldı. 

HKÜ Kampüsüne farklı okullardan her gün gelen yüzlerce üniversite adayı, koronavirüs tedbirleri kapsamında fiziki mesafe kuralına göre düzenlenen amfilerde gerçeği aratmayan deneme sınavına girdi. Programa yoğun ilgi gösteren adaylar, HKÜ’nün akademik programları, eğitim olanakları, yurtdışı eğitim işbirlikleri, burs seçenekleri ve kampüs imkanları hakkında da bilgi alıp, tercih etmeyi düşündükleri bölümleri yerinde görüp inceleme olanağına sahip oldu.

2021 YILI ÜNİVERSİTEMİZ AÇISINDAN ‘YENİLİKLER YILI’ OLDU

Üniversitenin tanıtım günlerinde aday öğrencilerin, alanında en yetkin hocalardan doğru bölüm tercihi ve meslekleri hakkında görüşme fırsatı bulabildiklerine dikkat çeken ve adaylara seslenen HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, "2021 yılı üniversitemiz açısından ‘yenilikler yılı’ oldu. Bu yıl üniversitemizde Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ile İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü bölümlerini açtık. Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesine destek vererek, kalkınma hedeflerine katkıda bulunmak üzere Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’ni üniversitemize kazandırdık. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde Hibrit Eğitim Modelini Türkiye’de etkin olarak uygulayan üniversitelerden biri olduk. Sizler verecek olduğunuz kararla geleceğinize yön vereceksiniz. Gelecekte mutlu olmak için, doğru tercihler yapmanız için sizleri üniversitemizin tercih tanıtım günlerine de bekleriz" dedi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesinin internet sitesinde "Aday Öğrenci" (aday.hku.edu.tr) sekmesinin, adayların kafalarındaki sorulara cevap verebileceğini hatırlatan Dereli, "Adaylar, tanıtımla ilgili en güncel ve ayrıntılı bilgilere, bölümler, puanlar, kontenjanlar, burslar, kampüs imkanlarının yer aldığı ‘Aday Öğrenci’ sayfasından ulaşabilecekler. Sınava girecek tüm adaylara şimdiden başarılar diliyorum. İnşallah hepiniz hedeflediğiniz yerleri kazanırsınız" ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.