Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İki Gazinin buluştuğu günü kutluyoruz

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gazi Mustafa Kemal'in Gaziantep'e teşriflerinin 85'inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2018 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:51
Kaynak: İHA
İki Gazinin buluştuğu günü kutluyoruz

Şahin, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Gaziantep'e teşriflerinin Antep halkının verdiği destansı mücadelenin bir ödülü olduğunu belirtti.

Başkan Şahin, şunları aktardı: "Birinci Dünya Savaşı sonunda her köşesi ayrı bir yangın yeri olan Anadolu'da Antep savunması, Gazi'nin de ifade ettiği gibi tüm ülkeye umut olmuştur. Atalarımız, 6 bin 317 evladını şehit vererek hiçbir yerden yardım ve destek almadan 'Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi olurum' inancıyla Ayıntap'ı düşman işgalinden kurtarmıştır. Atalarımızın bu özverili direnişi, Gazi Mustafa Kemal tarafından 'Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü, Gaziantepliler'i kahramanlık örneği olarak alabilir' iltifatı ile takdir edilirken, Yüce Meclisimiz de şehrimizi 'Gazi' unvanı ile onurlandırmıştır."

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Gaziantep'in kurtuluşunun 16'ıncı yıldönümünde çektiği telgrafta ise Gaziantepliler için "Eğer bir gün millet, vatan ve cumhuriyetin yüksek çıkarları gerekirse, o çevre kahramanlarının geçmişte olduğundan daha yüksek kahramanlıklar göstermeye hazır olduklarına şüphem olmadığı bilinmelidir" veciz ifadelerini kullanarak kendilerini bir kez daha gururlandırdığını hatırlatan Başkan Şahin, "Canımızdan aziz bildiğimiz vatanımıza, şanlı bayrağımıza, bölünmez bütünlüğümüze, kardeşliğimize ve cumhuriyetimize yönelecek her türlü tehdide karşı koyacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal'in övgülerine mazhar olmuş bir millet olarak bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonrada Gaziantep'imizi bütün alanlarda geliştirmek ve kalkındırmak, refah düzeyini yükseltmek için milli mücadele ve cumhuriyetimizin kuruluş ruhuna sımsıkı sarılmamız gerekiyor. Bu vatanı bizlere canları pahasına miras bırakan kahraman şehitlerimize ve onur abidesi gazilerimize karşı en büyük görev ve sorumluluğumuzu ancak bu suretle yerine getirebiliriz" dedi.

85 yıl önce bugün Gaziantep'te büyük bir coşkuyla karşılanan Mustafa Kemal Atatürk'ün, şehir meclisi kararıyla Gaziantep nüfusuna kaydedildiğini ve iki gazinin ayrılmamak üzere bir araya geldiğini ifade eden Başkan Şahin, şöyle tamamladı: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şehrimizi teşriflerinin 85'inci yıl dönümü vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, dün olduğu gibi bugün de vatan için gövdesini siper etmekten, canını vermekten kaçınmayan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.