Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kadın Medeniyet İnşacısıdır”

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2020 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:39
Kaynak: İHA
“Kadın Medeniyet İnşacısıdır”

Sözen, “8 Mart; eşitlik, özgürlük, adalet ve hak kavramlarının vücut bulduğu mücadelenin sembolik günüdür. Ülkemizde, kadınlara seçme ve seçilme hakkı birçok Batı ülkesinden daha önce verilmiştir. Bizim coğrafyamız kadın medeniyeti tecrübesine sahip bir coğrafya. Bu coğrafyada, kadınlarımızın medeniyet inşasına katkılarına tanık oluyoruz. Bir ülkenin kalkınabilmesi, kadınların hayatın her alanında etkin bir şekilde rol aldığı dünyayla mümkün olacaktır. Ekonomik, sosyal, kültürel, sanatsal ve devlet işlerinde büyük başarılara imza atan kadınlar, tarihin her alanında etkin rol almış ve almaya da devam etmektedir. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak kurduğumuz Kadın ve Aile Uygulama Araştırma Merkezi (KADMER) ile üniversitemizde kadınlarımızın etkin bireyler olmasına destek vererek eğitim, sağlık, hukuk, siyaset ve iş yaşamında toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz.

Bu vesile ile tüm dünyada haksızlığa uğrayan, Kurtuluş Savaşı’nda; 15 Temmuz’da mücadele ederek ülkesine sahip çıkan yürekli kadınlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum. İdlib şehitlerimizi saygı ve hürmetle anarken, başta anneler olmak üzere, ailelerine sabır diliyorum.

Kadınların tüm dünyada hak ettiği değeri görmesini ve hayatın her alanında daha fazla rol almalarını temenni ediyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.