Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“KADROMUZU KORUYARAK, ÜSTÜNE NOKTA TRANSFERLER YAPTIK”

Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2020 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:55
Kaynak: İHA
“KADROMUZU KORUYARAK, ÜSTÜNE NOKTA TRANSFERLER YAPTIK”

Süper Lig’in başlayacak olmasından dolayı büyük heyecan duyduklarını ifade eden Büyükekşi, yeni sezonun sakatlıksız, kazasız ve dostça bir ortamda geçmesini temenni ederek tüm takımlara da başarılar diledi.

Geçtiğimiz sezonu Süper Lig’de sekizinci sırada bitirdiklerini ve hedeflerinin başarıyı istikrarlı hale getirebilmek olduğunu ifade eden Büyükekşi, “Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de ilk kez mücadele etmemize rağmen oldukça başarılı bir performans ortaya koyarak sekizinci sırada bitirmeyi başardık. Futbolda her geçen gün yarışçı bir takım olabilmek ve bu başarıları kalıcı hale getirebilmek adına yoğun bir transfer dönemi geçirdik. Andre, Zvonimir, Cenk Şahin ve Çağlar Akbaba aramıza yeni katılan oyuncularımız oldu. Bunların yanı sıra geçtiğimiz sezon kiralık olarak takımımızda bulunan isimlerden Alexandru Maxim, Furkan Soyalp ve Muhammet Demir ile de yeniden anlaştık. Bu transferlerde en önemli olay transferleri kampa yetiştirmemiz olacaktı ve bu bilinçle bunu başardık. Hem mevcut kadromuzu koruduk, hem de nokta transferlerle gücümüze güç kattık” dedi.

“TAKIMIMIZDA AİLE ORTAMI VAR”

Takımın Afyon’da gerçekleştirdiği sezon öncesi hazırlık kampını da yerinde takip ettiğini ifade eden Mehmet Büyükekşi, “Geçtiğimiz sezon başında transferlerin o zamanki şartlardan dolayı kampa yetişmemesi nedeniyle sezona iyi bir giriş yapamamıştık. Elbette o zaman başkan değildim ama süreci dışarıdan takip ediyordum. Süper Lig’e yeni çıkmış bir takımda yeni hoca, 17 yeni transferin gerçekleştirilmesi çok zor bir olaydı. Bir kez daha Onursal Başkanımız Adil Konukoğlu’na da özverisinden dolayı teşekkür etmemiz gerekiyor. Bu sezon biterken önceliğimiz kadro iskeletimizi koruyarak geçen sezon yaşanan adaptasyon sorununu yaşamamaktı. Kampı da yerinde takip ettim ve takım içerisinde gerçekten bir birlik beraberlik ortamı olduğunu gördük. Bu bizleri yeni sezon öncesi heyecanlandırıyor ve takımımıza, teknik heyetimize gönülden inanıyorum” dedi.

“GALATASARAY KARŞISINDA PUAN VEYA PUANLAR HEDEFLİYORUZ”

Süper Lig’in ilk karşılaşmasında deplasmanda oynanacak Galatasaray maçıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Büyükekşi; “Öncelikle tüm takımlara bir kez daha başarılar diliyorum. Umut ediyorum ki kazasız, sakatlıksız ve fair-play değerlerinin esas sayılacağı bir sezon yaşarız. Biz de sezonun ilk maçında Galatasaray’a konuk olacağız ve gerçekten çok zorlu bir karşılaşma bizi bekliyor. İlk sezonumuzda tüm Türkiye’ye bu takımın neler yapabileceğini gösterdik ve artık özgüvenimiz daha da yüksek. Elbette Galatasaray bu ülkenin en büyük değerlerinden ve onlara karşı da büyük saygımız bulunuyor. Geçtiğimiz sezon oynanan ve 3-3’lük skorla biten karşılaşma tüm futbolseverlerin hafızasında hala yer ediniyordur. Hem teknik heyetimize hem de futbolcularımıza güveniyoruz. Sezon öncesi yapılan çalışmaların karşılığını almak istiyoruz. Galatasaray karşısında da puan veya puanlar alarak sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“TARAFTARLARIMIZI MUTLU ETMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Sezonun ilk yarısının da pandemi önlemleri kapsamında seyircisiz oynanacak olmasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Mehmet Büyükekşi; “Elbette ki çok uzun süredir taraftarlarımızı yanımızda göremiyoruz. Covid-19 sürecinden ötürü karşılaşmaların seyircisiz oynanmasıyla ilgili karar alındı ve önce sağlık bilinciyle biz de buna saygı duyuyoruz. Pandemi sürecinin ardından ligde sekiz maçlık bir yenilmezlik serisi yakalamış ve onları televizyon başında olsa dahi mutlu etmenin gururunu yaşamıştık. Umuyorum ki tüm vatandaşlarımızın da alacağı gerekli önlemlerle birlikte sezonun ikinci yarısında yeniden taraftarlarımızla bir arada olacağız. Onları mutlu edebilmek için ben ve yönetim kurulumuz var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Tek isteğimiz geçtiğimiz sezon olduğu gibi sezon sonunda taraftarlarımızın gurur duyacağı bir sıralamada ligi tamamlamak olacaktır” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.