Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaplan, Nurdağı Karayolu’na değindi

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Nurdağı Karayolu’nda dün meydana gelen yaralanmalı ve ölümlü kaza ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2019 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 17:40
Kaynak: İHA
Kaplan, Nurdağı Karayolu’na değindi

Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada tüm parti milletvekillerini ve yetkililerine birlik çağrısı yaparak; biran önce yolun yapılması gerektiğini belirtti.

BU YOLDA BİR CAN DAHA KAYBETMEYE GÜCÜMÜZ KALMADI!

Milletvekili Kaplan, “Yıllardır Nurdağı-Sakçagözü karayolunda ölümlü ve ağır yaralanmalı kazalara tanık oluyoruz. Binlerce aile yitip gitti bu yolda. Nurdağı benim de doğduğum ve büyüdüğüm ilçe. O yoldan binlerce kere geçtim ben de. Çoğu kazaya da bire bir şahit oldum. Milletvekili yemini ettiğim günden bu yana defalarca dile getirdiğim bu ölüm yolu için ne yazık ki, hükümet tarafından atılan herhangi bir somut adım olmadı. Meclis’e verdiğim ilk önerge de bu yolun biran önce yapılması talebiydi. Bu yolda 2016, 2017, 2018 yıllarında 230 ölümlü yaralanmalı kaza meydana geldi. 2019 yılı ilk beş ayında 38 ölümlü yaralanmalı kaza meydana geldi. Daha dün, 7 yaralı ve bir ölümlü kaza yaşandı bu yolda. Göz göre göre, ölüme davetiye çıkaran bu yolun ivedilikle yapılması hepimizin görevi. Bu saatten sonra bu yolda bir can daha kaybetmeye gücümüz kalmadı” diye ifade etti.

BU MESELE SİYASİ BİR MESELE DEĞİL VİCDANİ BİR MESELEDİR!

Kaplan, Gaziantepli tüm yetkililerini birlik olmaya davet ederek şunları söyledi:

“Bu mesele siyasi bir mesele değil, vicdani bir meseledir. Bu mesele Gaziantep’in meselesidir. Bu şehrin tüm yöneticilerine ve siyasilerine sesleniyorum; bu yolun biran önce yapılması gerekiyor. Buradan tüm Gaziantep Milletvekillerine, Belediye Başkanlarına, yöneticilerine sesleniyorum: elinizi vicdanınıza koyun, daha fazla canımız yanmasın. Bu yolun yapılması için hep birlikte adım atalım. Bir can daha yitip gitmesin, bir ocak daha sönmesin. Herkesi bu yol için vicdana, duyarlılığa ve harekete geçmeye davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.