Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KARKAMIŞ ANTİK KENTİNE BÜYÜK HAKSIZLIK

Hasankeyf'teki tarihi eserler yeni yerleşim birimine taşınıyor. 6 milyar lira kaynakla 3 bin dekar alanda kurulumu devam eden yeni yerleşim yerinde kamu binaları ve birçok sosyal tesisin yanı sıra bölge mimarisine uygun iş yeri ve konutlar inşa edild

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2020 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2023 07:07
Kaynak: İHA
KARKAMIŞ ANTİK KENTİNE BÜYÜK HAKSIZLIK

Baraj gölü kenarında yapılan yeni yerleşim yerinin, doğa, su ve kültür turizmi bakımından da gelişmesi hedeflenirken, proje bölge turizminin gelişmesine de katkı sağlayacak.

Hasankeyf'in uğranılan değil, konaklanılan ilçe haline gelmesi hedefleniyor. Öte yandan Dünya’nın en önemli arkeolojik kentlerinden biri olan Karkamış’taki kazılar neden gün yüzüne çıkarılmıyor. Karkamış Arkeopark, Hitit İmparatorluğu ve Demir Çağı dönemine ışık tutacak. 100 hektarlık alanın 55 hektarlık kısmı Türkiye sınırları içerisinde ve maalesef öylece duruyor. Bugün Gaziantep’in ticarette sanayide güçlü bir konumda olmasının tarihi arka planında İpek Yolu kadar Karkamış’ın da rolü var. Yerli, yabancı turistlerin ilgisini çekme potansiyeline sahip “Karkamış Arkeolojik Parkı”nın açılamamış olması bölge için büyük kayıp. Gaziantep’in bölgenin adını dünyaya duyurmaya vesile olacak bu fırsat sahipsizlikten kaçıyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.