Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kent Konseyi'nden Barış Pınarı Harekâtına tam destek

Kent Konseyi Yürütme Kurulu Türk Ordusunun Suriye’nin kuzeyinde yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtına tam destek verdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2019 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 14:44
Kaynak: İHA
Kent Konseyi'nden Barış Pınarı Harekâtına tam destek

Kent Konseyi’nden yapılanan açıklamada, “ABD ve AB Destekli Kısa orta ve uzun vadede ülkemize terör gruplarının hedefi haline getirebilecek oluşumlara karşı başlatılan bu hareket bütün riskler ortadan kaldırılıncaya kadar devam etmelidir. Bu Harekat açıkça görüldüğü gibi Yurdumuzda ve bölgemizde Barış sağlamayı amaçlamaktadır.

ABD Başkanı ve yönetimindeki malum odakların bu durumu birkaç yüzyıldır devam eden         Türk-Kürt Savaşı olarak nitelendirmeye çalışmaları oynanan ve oynanmak istenen oyunu açıkça ortaya koymaktadır. Türkler- Kürtler yüzyıllardır bırakın savaş halinde olmayı bu süre zarfında kardeşçe ve birlikte müşterek bir yaşam sürdürmektedirler.

TÜRK-KÜRT KARDEŞLİĞİNE VURGU

Sorun; Türkiye ve sayıları birkaç on bini geçmeyen Emperyalist güçlerce beslenen terör örgütü arasındadır ve terör sonlandırıncaya kadar mücadele devam edecektir..

Türk-Kürt kardeşliğini ne Trump ne AB nede onların sözde destekçileri engelleyebileceklerdir. Bütün bunların yanında Trump ve ABD Senatosunun ve ayrıca bazı AB ülkelerinin sosyal ve ekonomik yaptırım tehtidleri beyhudedir. Aynı senaryo 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında da uygulanmış ve bu uygulama “Her şerde bir hayır vardır” lafsını doğru çıkaracak şekilde Milli Savunma Sanayimizin kuruluşuna ve bu günlere gelmesine vesile olmuştur. Bu tehtidlere karşın verilecek en anlamlı cevap o zamanki ABD Başkanı Johnson’un gönderdiği tehtid mektubuna karşın eski Cumhurbaşkanımız Sayın İsmet İnönü’nün “Yeni bir Dünya kurulur ve Türkiye onun içinde yerini alır” sözüdür.

Kurtuluş Savaşı’ndaki emsalsiz savunması ile Dünya Savaş tarihine geçen Gaziantep ve Gaziantep halkı her zaman olduğu gibi Ordusunun arkasındadır. Gaziantep kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak kirli ve çirkin oyunların müsebbibi olan Emperyalist güçleri ve bunların destekçi ve uşaklarını kınıyoruz. Bu vesile ile Silahlı Kuvvetlerimizin tüm insanı değerleri de göz önüne alarak büyük özveri ile yürüttüğü harekâta bir kez daha başarılar diler, harekâtta yer alan Mehmetçiklerimizin sağlık içerisinde ülkemize dönmelerini en içten duygularımızla temenni eder, asker ve sivil şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar dileriz.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.