Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kimya sektörü ihtisas sanayi bölgesi istiyor

Gaziantep Ticaret Odası’nda yılın ilk sektörel toplantısı Kimya sektörüne yönelik olarak gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:14
Kaynak: İHA
Kimya sektörü ihtisas sanayi bölgesi istiyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) üyelerinin faaliyet gösterdikleri alanlarda yaşanan sorunlar ve gelişmelerin konuşulduğu “SEKTÖREL İSTİŞARE” toplantıları devam ediyor. Bu çerçevede düzenlenen sektörel toplantıda Kimya sektörünün sorunları masaya yatırılarak çözüm önerileri görüşüldü. 

Gaziantep Ticaret Odası’nda yılın ilk sektörel toplantısı Kimya sektörüne yönelik olarak gerçekleştirildi.

GTO üyelerinin faaliyet gösterdikleri alanlarda yaşanan sorunlar ile sektörel gelişmelerin konuşulduğu “SEKTÖREL İSTİŞARE TOPLANTILARI” kapsamında 24 No.lu Kimyevi Maddeler-Boya-Temizlik Ürünleri Komitesinin organizasyonu ile gerçekleştirilen toplantıda Kimya sektöründeki sorunların yanı sıra tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yürütülen Türk Ticaret Merkezleri projesi ile ilgili katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

KİMYA SEKTÖRÜNE İHTİSAS FAALİYET ALANI OLUŞTURULSUN

GTO Meclis Üyesi Cengiz Uygun’un başkanlık ettiği toplantıda, Kimya sektöründeki firmaların en büyük sıkıntısının İstanbul Tuzla’daki gibi özel bir alanda faaliyet gösterememesi olduğu, sektöre bir an önce özel bir faaliyet alanı oluşturulmasının elzem hale geldiği dile getirildi.

Sektörle ilgili çeşitli konuların ele alındığı Toplantıda ayrıca, Gaziantep’te gerçekleştirilen kamu ihalelerinde TSE belgesi olan ve teknik özellikleri taşıyan yerli ürün tercih edilmesi konusunda destek talebinde bulunulurken, pazarlama ve tahsilat, markalaşma konularında görüş alış verişinde bulunuldu.

Toplantıya GTO Meclis üyesi Turgut Dağdelen, Komite Başkanı Hüseyin Cahit Pişkin, komite üyesi Murat Sesli ve sektörde faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.

HIDIROĞLU “ SEKTÖRÜN ÇOK ÖNEMLİ GELİŞME POTANSİYELİ VAR ”

24 No.lu Kimyevi Maddeler-Boya-Temizlik Ürünleri Komitesinin organizasyonu ile gerçekleştirilen kimya sektörü istişare toplantısında değerlendirme yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep ekonomisinin geleceğinin kimya sektörünün çok önemli bir rol oynayacağını ve Toplantıda gündeme getirilen sektöre özel bir faaliyet alanı oluşturulması talebini her platformda gündeme getirerek çözüm bulmaya çalışacaklarını vurgulayarak “Kentimizde kimya sektörü gelişmekte olan sektörler başında geliyor ve geleceği parlak bir sektör.. Ülkemiz kimya ihracatında kentimiz yüzde 5 paya sahip. Ülke olarak ihracat hedeflerine ulaşmak için her alanda katma değeri yüksek sektör ve ürünlere yönelmeliyiz. Kimya sektöründe bazı ürünler çok büyük bir oranda katma değer yaratıyor. Bu nedenle sektör hem çok önemli hem de stratejik öneme sahip. Odamızın ilgili meslek komitesi tarafından düzenlenen toplantıda dile getiren sorun ve çözüm önerilerini rapor haline getirerek kurum ve kuruluşlardan sorunlara çözüm bulunmasını talep edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.