Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ EN AZ ASGARİ ÜCRET TUTARINDA OLMALI!

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2021 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 17:44
Kaynak: İHA
KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ EN AZ ASGARİ ÜCRET TUTARINDA OLMALI!

Gaziantepli iş insanlarının, sanayicisinin ve esnafının yaşadığı sıkıntılarla ilgili sektör temsilcilerinin çözüm önerileriyle ilgili TBMM Genel Kurulunda konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Gaziantepli iş insanlarının ve esnafın önünün açılması için Hükümete çağrıda bulundu. 

“Bizlerde Gaziantepli esnafımızın ve iş insanımızın yanındayız” diyen Yılmazkaya, bölgenin lokomotifi olan Gaziantepli sanayicisinin, iş insanının ve esnafının ülke ekonomisine büyük katma değer sağladığını ve Gaziantep’in bugüne kadar kendi öz sermayesiyle ayakta durduğunu vurguladı.

Salgın nedeniyle yaşanan sorunların ticareti olumsuz etkilediğini belirten Yılmazkaya Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Gaziantep iş ve esnaf dünyasının yüzde 84'ünü temsil eden Gaziantep Ticaret Odasının ve esnafımızın salgın döneminde ortak sorun ve beklentileri var. Bunların bazıları şöyle: Tüm sektörlerin Covid-19 sürecinin ekonomik etkilerinin azaltılması amacıyla uzun vadeli faizsiz, düşük faizli kredi, hibe ve teşvik paketleriyle desteklenmesi. Covid salgını nedeniyle geciken kredi takiplerinin yılsonuna kadar ertelenmesi.

Kısa çalışma ödeneği tutarının çalışanların yaşam koşullarının bozulmaması için en az asgari ücret tutarında olması.

YEKDEM öncelikli olmak üzere, enerji giderleri üzerinden alınan vergi maliyetlerinin yılsonuna kadar kaldırılması.

KOSGEB tarafından fuarlara katılan firmalara sağlanan fuar desteklerinin artırılması. Covid-19 salgını nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan ve mücbir sebep kapsamına alınan işletmelerin emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve kültür vergilerinin alınmaması.

Salgın nedeniyle kira artışlarının işletmelerin lehine olacak şekilde düzenlenmesi. Elaman ve kalifiye personel yetiştirilmesi amacıyla meslek liselerinde işbaşı eğitimlerinin artırılması ve meslek liselerine makine teçhizat desteği sağlanması gerek” ifadelerini kullandı.

ELEKTRİK VE İNTERNET KESİNTİLERİ KENTİN EKONOMİSİNE VE SOSYAL HAYATINA DARBE VURMAKTADIR!

Sanayi ve ticaret kenti olan Gaziantep’te sıklıkla yaşanan elektrik ve internet kesintilerine de değine Yılmazkaya, Bizlerde Gaziantepli hemşerilerimiz gibi, Ticaret Odası gibi bu yaşanan elektrik ve internet kesintilerinden şikâyetçiyiz. Bu konunun ivedilikle çözüme ulaşması gerek. Şehirde yaşanan elektrik ve internet kesintileri; üretimin aksamasına, taahhütlerin yerine getirilmemesi ve makine ve teçhizatların zarar görmesine aynı zamanda da kentin ekonomisine ve sosyal hayatına darbe vurmaktadır!

Bu aksaklıkların acilen giderilmesi, elektrik ve internet altyapısının yenilenmesi ve güçlendirilmesi işletmelerimizin faaliyetlerinin sürdürülebilirliği noktasında büyük önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.