Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KIYASEN FATURA DÜZENLEMESİ KARIŞIKLIK VE YENİ MALİYET RİSKİ TAŞIYOR

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından elektrik ve doğal gaz faturalarına ilişkin yapılan “Kıyasen Fatura Düzenlemesi”nin reel sektör için riskler taşıdığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2020 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:17
Kaynak: İHA
KIYASEN FATURA DÜZENLEMESİ KARIŞIKLIK VE YENİ MALİYET RİSKİ TAŞIYOR

Konuya dair yazılı bir açıklama yayınlayan Başkan Tuncay Yıldırım açıklamasında şunları söyledi: “Bilindiği üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Kovid-19 ile mücadele kapsamında salgının yayılmasını engellemek ve sosyal izolasyonun en iyi şekilde sağlanması amacıyla elektrik ve doğal gaz faturalarına ilişkin “Kıyasen Fatura Düzenlemesi” kararı almıştır. Ancak alınan karar reel sektör için kimlere uygulanacağı konusunda karışıklık ve de ek maliyet riski taşımaktadır. Zira hâlihazırda mücbir sebepten ötürü faaliyeti yavaşlayan işletmeler takdir edersiniz ki 2018 ve 2019 yıllarındaki düzeyde bir enerji tüketimi olmayacaktır. Öte yandan kamuoyu duyurusunda her ne kadar faaliyeti durdurulan işletmelerin sayaç okumaları ertelenecektir denilse de tam olarak kimlerin bu statüde olduğu açık değildir. Örneğin Özel eğitim Kurumları, Cafe ve Restoranlar, Rehabilitasyon Merkezlerinin fatura düzenlemeleri nasıl olacak. "Kıyasen Fatura Düzenlenmesi" kararı işletmelerimizi korumaktan öte yeni bir maliyet yaratma riski taşımaktadır. Ayrıca kıyasen fatura hesaplanırken sayaç okuma bedelleri faturaya dâhil edilecek mi bilinmiyor.

Gaziantepli pratik zekalı ve çözüm odaklıdır. İnanıyorum ki Gaziantepli Bakan Yardımcımız Sayın Abdullah Tancan ve EPDK Başkanı Sayın Mustafa Yılmaz bu konuya ilişkin pratik bir çözüm ve aydınlatıcı bir açıklama yapacaklardır.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.