Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koçer: “Gaziantep yeni dönemin parlayan yıldızı”

Gaziantep Milletvekili ve AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Nejat Koçer Nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2021 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:29
Kaynak: İHA
Koçer: “Gaziantep yeni dönemin parlayan yıldızı”

“Nisan ayında Türkiye ihracatının % 109’luk rekor artış ile 18.8 milyar dolar olarak gerçekleşmesi salgın sonrası için çok önemli bir gelişmedir. Bu rakam tüm zamanların en yüksek ihracat rakamıdır. Pandemi sürecinde Türkiye olarak ihracatta yakaladığımız yeni ivme artarak devam ediyor.”

Gaziantep’ten Nisan ayında %91.3 artış ile 883 milyon 575 bin dolar rekor bir ihracat gerçekleşmesini memnuniyet verici olarak ifade eden Koçer, “Salgın döneminde ihracatını koruyan, pazar ve ürün çeşitliliği sağlayarak ülkemizin ekonomik kalkınma sürecine ve Türkiye ekonomisinin büyümesine katkı koyan Gaziantep’in tüm sanayici, ihracatçı ve çalışanlarını tebrik ediyor, alkışlıyorum. İhracatın gelişmesi ve artırılması için çalışan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Salgın döneminde global ticaret ve tedarik sisteminde önemli değişimler yaşanıyor. Türkiye, bu yeni süreçte hızla öne çıkarken, Türkiye’nin üretim ve ihracat şehri Gaziantep de üretim çeşidi, kalitesi ve hızlı tedariki ile yeni dönemin parlayan yıldızı olmaya devam ediyor.” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.