Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koçer, “Gaziantep’e destek artarak devam ediyor”

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2021 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 09:01
Kaynak: İHA
Koçer, “Gaziantep’e destek artarak devam ediyor”

Gazintep Milletvekili AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yrd. Nejat Koçer, Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında Gaziantep’te yapılan Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği ve İşsizlik Ödeneği ödemelerinin 798 milyon 110 bin 556 TL’ye ulaştığını, Covid-19 döneminde Gaziantep’e yapılan tüm destek toplamının 1,5 milyar TL’ye yaklaştığını ifade etti. 

Milletvekili Nejat Koçer “Bu desteklerle üretimin ve istahdamın devamı sağlanarak salgın sürecinde Gaziantep’te ihracat bakımından önemli bir başarı elde edildi. Esnafımıza yönelik destekler de artarak devam ediyor. Sağlık yatırımlarının hız kesmediği, aşı çalışmalarının başarıyla sürdürüldüğü, sağlık hizmetlerinin örnek gösterildiği ülkemizde koronavirüs salgınının ekonomik etkilerine karşı başarılı bir çalışma gerçekleşiyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız, uygulanan sosyal destekler ile koruma altına alınıyor.

Gaziantep’te bugüne kadar 87 bin 141 kişiye yapılan kısa çalışma ödeneği 413 milyon 23 bin 207 TL’ye ve 60 bin 480 kişiye yapılan nakdi ücret desteği  242 milyon 579 bin 839 TL’ye ulaştı. Ayrıca 31 bin 835 kişi 142 milyon 507 bin 510 TL’lik işsizlik ödeneğinden yararlandı. Devletimiz sahip olduğu tüm imkanları seferber  ederek salgının sosyal ve ekonomik hayat üzerinde oluşturduğu etkiyi  bertaraf etmeye çalışıyor.” dedi.

Koçer sözlerini şöyle sürdürdü; “Hibe desteğine başvuran esnafımızın ödemeleri bugün itibariyle başladı. 3 bin TL ve 5 bin TL hibe desteği ödemesi, başvuru sıralamasına göre, esnaflarımızın banka hesaplarına hızla yatırılmaya başladı. Kovid salgını sebebiyle gelir kaybına uğramış veya nakit akışı bozulmuş ancak istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelerimiz için de KOSGEB desteği büyük önem taşıyor. Mikro işletmeler 30 bin liraya kadar, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olarak yararlandığı bu destekten teknoloji tabanlı start-up’lar da yararlanabiliyor.”

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.