Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KPSS skandalı için CHP’den meclis araştırma önergesi

KPSS skandalıyla ilgili CHP Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na önerge vererek konunun Meclis çatısı altında şeffaf bir şekilde araştırılmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2022 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 05:54
Kaynak: İHA
KPSS skandalı için CHP’den meclis araştırma önergesi

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, 2022 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavı sorularının çalındığı ile ilgili iddiaların incelenip, araştırılması, mağdurların maddi manevi zararlarının tespit edilmesi, sorumlular hakkında gerekli önlemlerin alınması için, CHP’li milletvekillerinin imzasıyla hazırladığı Meclis Araştırma Önergesini TBMM’ye sundu.

Bugüne kadar milyonlarca vatandaşın girdiği Kamu Personel Seçme Sınavının güvenilirliğinin büyük bir ölçüde zedelendiğini gerekçe gösteren Yılmazkaya, 1,5-2 milyon gencin gelecek 50-60 yılını ilgilendiren bu skandalla ilgili Meclisin biran önce harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

TÜM PARTİLERDEN ÜÇER MİLLETVEKİLİYLE BİR KOMİSYON KURULMALI!

Yılmazkaya, 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı ile ilgili iddiaların araştırılması için verdiği önergede şu gerekçelere yer verdi;

“2022 KPSS sorularının özel bir yayınevi tarafından deneme sınavıyla daha önce paylaşıldığı, hatta bazı sosyal medya sitelerinde soruların önceden satıldığı iddialarının araştırılması ve sınava giren öğrencilerin maddi ve manevi kayıplarının incelenmesi adına TBMM’de grubu bulunan tüm partilerden eşit bir katılım sağlanarak (üçer milletvekili), Meclis çatısı altında araştırma komisyonu kurulması gereklilik arz etmektedir.

Bugüne kadar milyonlarca vatandaşın girdiği Kamu Personel Seçme Sınavının güvenilirliğinin büyük bir ölçüde zedelendiği göz önüne alınırsa, toplumun devlete ve devlet kurumlarına olan bakışının onarılması, güven sağlanması gerekmektedir.

Yüzbinlerce gencin çalışma hayatı ve emekliliği dahil olmak üzere gelecekteki 50-60 yılını ilgilendiren bu skandalla ilgili biran önce harekete geçilmelidir.

2022 Kamu Personel Seçme Sınavı ile memur olma hayaliyle sınava katılım sağlayan yüzbinlerce aday Genel Yetenek - Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarında ter döktü. 81 il ve merkezi ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa dahil olmak üzere toplamda 104 sınav merkezinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen sınava kaç kişinin girdiği resmi olarak açıklanmasa da, 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına toplam 1 milyon 400 bine yakın adayın katılım sağladığı ÖSYM tarafından açıklanmıştı. Bu yılda 1,5-2 milyon gencin Kamu Personel Seçme Sınavına katıldığı düşünüldüğünde ortaya çok büyük bir emek hırsızlığı çıkmaktadır.

Yüzbinlerce gencin emeği ve hayalleriyle oynayan bu emek hırsızlığı konusunda Yüce Meclisin biran önce harekete geçerek üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekmektedir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, en kısa sürede gerekli titizliği göstererek 2022 Kamu Personel Seçme Sınavı ile ilgili iddiaların ve şaibelerin incelenerek kamuoyunun aydınlatılması adına cevaplanması gereken sorular için konuyu derinlemesine araştırmalıdır.

Sorumlular hakkında gerekli incelemeyi tamamlayarak, sonucunu kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşması ve toplumun kurumlara olan güvensizliğini onarması gerekmektedir.

Bu önemli gerekçeler ışığında 2022 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavı sorularının çalındığı ile ilgili iddiaların incelenip, araştırılması, mağdurların maddi manevi zararlarının tespit edilmesi, sorumlular hakkında gerekli önlemlerin alınması için, “Meclis Araştırması” açılması 85 milyon yurttaşımız nezdinde gereklilik arz etmektedir” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.